Annons:

Adrian och Hampus från Vimmerby startar företag tillsammans

Adrian Allvin och Hampus Wulff, ursprungligen från Vimmerby, har startat ett dropshippingföretag och säljer klockor, parfymer och solglasögon. Foto: Privat

Adrian och Hampus från Vimmerby startar företag tillsammans

Adrian Allvin, 27, och Hampus Wulff, 26, ursprungligen från Vimmerby, låter kreativiteten flöda så här i coronatider. De har startat och lanserat ett näthandelsföretag (JRL Trend) med olika accessoarer i sortimentet.
– Det är ett stort projekt som vi ser fram emot, säger Adrian Allvin. 

Annons:

Idén väcktes en kväll i början av det nya året när Adrian Allvin och Hampus Wulff, som bor i Stockholm sedan några år tillbaka, satt hemma och spelade dataspel som slutade fungera. 

– Hampus frågade om vi inte skulle sätta igång med något tillsammans och sa att han hade spånat på något som heter dropshipping. Vi känner att vi får rätt så mycket tid över och har funderat på vad man ska göra i dessa tider när man har svårt med det sociala utbytet med människor. Det går inte riktigt att umgås på samma sätt som tidigare till följd av coronaviruset, säger Adrian Allvin.

Så fungerar dropshipping

Dropshipping är enkelt förklarat en affärsmodell som möjliggör att driva e-handel utan att ha ett eget varulager. Produkterna skickas i stället direkt från tillverkaren eller distributören till slutkunden.

– Vi spånade, läste på och funderade på vad vi kunde tänka oss sälja innan vi bestämde oss för att starta upp vårt dropshipping-företag där vi är en mellanhand mellan grossist och köpare. Vi har satt igång och ser möjligheter med att vi bara är en mellanhand, säger Allvin och fortsätter:

– Jag och Hampus har länge haft ett stort intresse för accessoarer med klockor, parfymer och solglasögon och det är det vi kommer sälja till att börja med. 

Allvin och Wulffs företag heter JRL Trend och går ut på att de köper produkter från den spansk grossisten BigBuy, som är en av Europas största grossister för dropshipping.

– De har ett lager på 20 000 kvadratmeter där de köper in produkter från olika leverantörer runt om i hela världen. De har allting inom mode och teknik. Deras sortiment består av 100 000 produkter och vi har valt ut 10 000 av dem. Vi har fått välja ut det vi tror skulle passa folk till olika prisklasser. De säljer till oss till grossistpriser och vi får jämföra med marknaden för att sätta ett pris på produkten inklusive frakt. 

"Ska göra det enkelt för köparna"

Som kund går man in på företagets hemsida och klickar hem produkterna som man vill ha. 

– Vi skickar beställningen till grossisten som skickar produkterna till kunden med vårt namn på. Vi har inget ansvar över leveransen. Om det strular så hör man av sig till oss, säger han och fortsätter:

– Det är en hemsida som vi har designat helt själva med kodning och färger som vi vill ha på vår layout. Vi ska göra det enkelt för våra köpare att klicka sig vidare till varukorgen med få steg. De ska få en känsla av att det är roligt att handla på nätet. Vi har haft mest fokus på svenska köpare. Vi har en svensk hemsida som vi kommer göra till en internationell sida allteftersom. 

Hur tror du att det kommer gå?

– Målet är att ha något att göra vid sidan av våra ordinarie jobb. Det större målet är att få in fler produkter och bredda sortimentet och kanske sälja mer saker som elektronik, smycken och smink så det blir en hemsida där man kan köpa allt man behöver i hemmet. 

"Fått lära oss mycket"

Både Hampus och Adrian har fått blodad tand och ser fram emot att komma igång på allvar.

– Vi har fått ett större intresse för design av hemsidor och marknadsföring. Hur det än går så har vi fått lära oss mycket. Vi får se vad det leder till, om det kanske blir framtida studier inom marknadsföring och design. Det är en sidobusiness så vi får se vad det leder till.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt