Annons:

Bokhandeln tjuvstartar julförsäljningen rekordtidigt

Tove Karlstedt och Liselotte Carlsson på Vimmerby Bokhandel startade upp julförsäljningen i dag. Foto: Jakob Karlsson

Bokhandeln tjuvstartar julförsäljningen rekordtidigt

Med nästan två månader kvar till julafton tjuvstartar Vimmerby Bokhandel den viktiga julperioden i dag. – Vi ville testa och vi får se vad det ger, säger Tove Karlstedt.

Annons:

Vimmerby Bokhandel startar julförsäljningen rekordtidigt i år. Iklädda tomteluvor bjöd man i dag in konsumenterna till en uppstart. 

– Det är ett test och vi får se om vi kan utveckla det framöver. Det trillar in varor för julen hela tiden och många frågar efter julkort så vi sa att vi skulle börja några veckor tidigare i år. Det har gått lite upp och ned över dagen, men vi är säkra på att vi haft mer kunder än en vanlig fredag och det är roligt. 

Julen är förstås en av bokhandelns viktigaste perioder. 

– Jag kan inte siffrorna i huvudet, men det är en av våra tre viktigaste perioder. Det kommer mycket nyheter under hösten och Nobelpristagaren brukar sälja mycket i julklapp. Kokböcker, historia och faktaböcker brukar också vara populärt, men vi har ett brett julsortimentet. 

Hur många köper julklappar så här tidigt? 

– Inte så många... Sista veckan brukar vara helt galet, men för oss är det viktigt att få försäljningen innan också. Då kan vi serva kunderna mer. 

 

 

Fråga

När brukar du köpa dina julklappar?

Jag är redan klar
I november
Före lucia
Sista veckorna
Köper alla den 23 december
Rösta Se resultat

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt