Annons:

Lyckad premiärhelg för hårdsatsande Musteriet i Djursdala

I helgen slog Staffan Samuelsson upp portarna för säsongen till Musteriet i Djursdala. Foto: Arkivbild/privat.

Lyckad premiärhelg för hårdsatsande Musteriet i Djursdala

Den gångna helgen slog Musteriet i Djursdala upp portarna för säsongen, och trots regntunga skyar var det en strid ström av gäster som ville ta del av det som restaurangen har att erbjuda. En nöjd ägare, Staffan Samuelsson, berättar också om ett antal nyheter för i år.

Annons:

Tanken var egentligen att Musteriet i Djursdala skulle dra i gång säsongen den 1 maj, men på grund av pandemin valde man att skjuta på premiären i ett par veckor. I lördags var det dock dags.

– Nu är det lite varmare, och eftersom många gäster vill sitta utomhus kan vi nu duka upp ordentligt med bord där, men även inne i restaurangen och i själva musteriet, berättar Staffan Samuelsson.

Och premiärhelgen blev lyckad. Både lördagen och söndagen var välbesökta.

– Det var perfekt för en premiär. Det märks att folk är sugna på att komma ut nu efter att ha fått hålla sig inne så länge. Många har kanske också fått sin första vaccinspruta nu.

Större del av besöksnäringen

Staffan Samuelssons ambition är också att ta ett kliv framåt avseende att vara en större del av besöksnäringen i Vimmerby. Därför har han nu öppnat ett vandrarhem på gården i Djursdala, intill Musteriet. I och med det har han också valt att ansluta sig till Svenska Turistföreningen för att nå deras närmare 300 000 medlemmar.

– Vi har alla möjligheter, och har också haft väldigt gott med bokningar. Här möts flera vandringsleder, det finns cykelleder och en aldrig sinande mängd svindlande vacker natur, men i vår byggd finns också en uppsjö av kulturellt och historiskt intressanta platser och byggnader, säger Staffan Samuelsson.

– Det är viktigt att vi drar lärdom av förra året, och hur extremt beroende vi var av Astrid Lindgrens Värld då. Vi måste skaffa oss fler ben att stå på.

Förenkla för hållbart semestrande 

För att backa upp satsningen på friluftsturismen, men också i syfte att göra det enklare för gästerna att semestra hållbart, håller Staffan också på att färdigställa en servicestation för cyklar. Detta märks också i restaurangen, där många av råvarorna kommer från gården eller är närproducerade.

– Vi har också satt upp en laddstolpe för bilar och elcyklar. Tillsammans med Ingebo Hagar tror jag att vi är de enda som kan tillhandahålla laddstolpe utanför centralorten, säger Staffan Samuelsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt