Annons:

Klart med ny cykelfest – här är årets nyheter

Martina Andersson, chef på Vimmerby Stadshotell, hoppas på en ännu bättre cykelfest i år.

Klart med ny cykelfest – här är årets nyheter

Förra året arrangerade restaurangnätverket i Vimmerby en stor cykelfest för första gången. Nu står det klart att konceptet återkommer i vår.

Annons:

Cykelfesten har varit ett återkommande inslag i Vimmerby under många år. Förra året satsade flera restauranger i Vimmerby på en gemensam version av konceptet och den 4 maj är det dags igen. 

– Vi utvärderade ganska snabbt förra året och frågade om feedback och med den responsen som blev kändes det givet att köra igen. Vi har filat lite på upplägget och det blir lite nyheter, bland annat kommer alla att samlas för förmingel där man får träffa alla innan man drar iväg och dessutom är Vimmerby camping med i år också, säger Martina Andersson på Vimmerby Stadshotell.

 Vill öka antalet deltagare

Utöver Vimmerby Stadshotell och Vimmerby Camping deltar även Guldkant och Prime. Festdeltagarna äter tre måltider på de olika restaurangerna och samlas sedan för efterfest. På den punkten önskar man lite mer tryck än förra året.

– Man vill ha lite mer fart och hålligång och vi har tittat på det och hur vi kan utveckla den biten.

Förra året var cirka 130 deltagare med. Taket ligger på 200.

– Det känns jättekul, sedan är det bara hoppas på att vi får gött väder. Förra året var det en jättefin vårdag och det blev verkligen lyckat. Målet är att öka antalet deltagare och att de ska vara lika nöjda som förra året. Vi är taggade.

"Vänner i sådana här sammanhang" 

Restaurangnätverket – ett samarbete mellan flera krogar i Vimmerby – startade förra året och genomför en del gemensamma satsningar.

– Även om vi är konkurrenter så blir vi vänner i sådana här sammanhang och det är en styrka. Vi brinner mycket för gemensamma saker.

Precis som förra året kommer restaurangerna att ha en gemensam uteserveringspremiär och den planeras till sista helgen i april.

– Vi ska försöka gå ihop så det finns lite erbjudanden som motiverar till en krogrunda och att man besöker flera ställen.

När det gäller den matmarknad som arrangerades i höstas finns det ännu inget beslut fattat.

– Vi vill se vad kommunen har för ambitioner och efter det kommer vi ta ett beslut, men vi är positiva.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt