Clara Rylander och Gullringen Värdshus & Hotell har premiär för en ny satsning på fredag.
Investeringarna i lokalen ger kraftigt förbättrade förutsättningar.
– Det gör oss snabbare, redo för större sällskap och mer miljövänliga. Under våren har köket fått nya maskiner, ett nytt kylrum och ett nytt frysrum. Med större lager behöver vi inte handla så ofta. Och med nyrenoverat kök är tillagningen smidigare. Det är bra för miljön och ekonomin. Vi får det enklare att hantera större sällskap som 50-årskalas, bröllop och firmafester, säger Andrew Johnston som äger Gullringens Värdshus & Hotell.
På fredag är det premiär för en satsning på takeaway-luncher och middagar för företag och privatpersoner.
– Vi börjar med att servera nylagad lunch torsdagar och fredagar och på fredagar även middag. Man ska kunna få med en schysst lunch till jobbet och på fredagar ska familjen kunna slippa matlagningen. Tanken och förhoppningen är att framöver kunna utöka antalet dagar i veckan och att även kunna erbjuda ett ökat öppethållande för sittningar i restaurangen och fler aktiviteter, säger Clara Rylander, ansvarig för kök och restaurang.