Annons:

  • Få en riktig energiboost i Vimmerby på lördag

    I helgen är det dags för hälsoevent på Body Gym och Relax i Vimmerby. Deltagarna får testa på olika träningstyper. Foto: Linus Johansson/Arkiv

  • Få en riktig energiboost i Vimmerby på lördag

    Cecilia Ståhlhandske ligger bakom eventet som ska ge träningssugna människor inspiration i höstmörkret. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Få en riktig energiboost i Vimmerby på lördag

Höstens stora hälsoevent på Body Gym & Relax närmar sig.
Jämfört med i fjol har det skett en hel del förändringar.
– Vi satsar på en gemensam föreläsning i slutet av dagen och har dessutom bjudit in fler instruktörer som vanligtvis inte jobbar här, säger Cecilia Stålhandske.

Annons:

Det är återigen dags för hälsoevent på Body Gym & Relax i Vimmerby.

På lördag har de satt ihop en variation av sina favoritpass och bjudit in flera andra kunniga instruktörer.

– Vi vill att det ska bli en bra dag och att vi ska vara en inspirationsboost. Vi har lagt eventet i oktober för att det är många som kommer igång med sin träning nu och för oss blir det ett bra sätt att hjälpa till och peppa i höstmörkret, säger Cecilia Stålhandske och fortsätter:

– Vi vill ge de som är igång med träningen inspiration till att fortsätta och de som inte har en regelbunden träningsrutin ska få inspiration till att testa olika typer av pass. Förväntningen är att det ska vara en givande, rolig och inspirerande dag till fortsatt träning.

"Satsar på en stor profil"

Jämfört med i fjol har de gjort några uppdateringar och tagit emot viktig feedback.

– Precis som i fjol är dagen upplagd i block, man kombinerar sin dag som man vill.  Den stora nyheten är att vi avslutar med en gemensam föreläsning på kvällen med Aron Andersson. Man kan välja att bara komma på föreläsningen men också gå hela dagen. Vi hade flera föreläsningar insprängda i schemat förra året, det var väldigt uppskattat men det var också många som hade velat gå på fler. I år satsar vi på en stor profil som kan inspirera och peppa, han är verkligen en inspirerande person.

Aron Andersson skulle precis fylla åtta år när hans liv vändes upp och ner. Han gick från att vara en helt vanlig sportintresserad kille till att på sin åttonde födelsedag på sin första cellgiftsbehandling som en elakartad cancertumör.

Tio JVM-guld på meritlistan

Han blev frisk från cancern ett år senare men hamnade i rullstol av sviterna från sjukdomen. 

– Då bestämde han sig någonstans för att rullstolen inte skulle vara ett hinder för honom.

Han vill göra allt trots att han sitter i rullstol, han kommer föreläsa om hur man vänder motgång till framgång. Bara för att man har ett hinder i livet så behöver det inte vara slutet på någonting, säger Stålhandske.

Han har varit med på fyra Paralympics i tre olika sporter, vunnit tio JVM-guld i friidrott och blivit den förste man någonsin att bestiga Kebenkaise i rullstol.

De vill ha fler event

Hur ser intresset ut?

– På heldagen har intresset varit riktigt bra, däremot hoppas vi att fler anmäler sig till föreläsningen. Jag hoppas att hela Vimmerby kommer och lyssnar, det är verkligen en inspirationsboost.

I framtiden vill Body Gym & Relax ha fler liknande event.

– Ja, absolut. Vi vill driva den här typen av event i vår verksamhet och gärna ha något på höst och någon annan typ av event på våren. Det är vår vision men det innebär samtidigt att folket kommer.

Fakta

Här är några av instruktörerna som kommer till hälsoeventet:

 Betty Wassenius driver boutiquegymmet The B-Room i Växjö och kommer hålla ett kettlebellpass samt en workshop om vad bra och smart träning innebär.

Erika Sterneland och Anna Liström (båda från Vimmerby) håller i ett yogapass.

Maria Wester håller i ett boxningspass.

Fysioterapeuten Malin Hjalmarsson från Hultsfred håller klassen Soma Move medan Emma Kostenius ansvarar för workshopen "Att träna skadefritt". 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt