Annons:

Dags för sex galna julshower i Tuna: ”Blev slutsålt direkt”

På fredag hålls den första av sex julshower i Tuna bygdegård och alla biljetter är slutsålda sedan flera månader tillbaka. Foto: Bertil Andersson

Dags för sex galna julshower i Tuna: ”Blev slutsålt direkt”

Julshowerna i Tuna bygdegård är omåttligt populära. De fyra första datumen sålde slut på en gång och likaså de två extrainsatta datumen. På fredag är det premiär.
– Det är klart att det värmer i Tuna-hjärtat att det går att göra något sådant på landsbygden, säger Åke Hammarskjöld från Rayday.

Annons:

Man kan inte säga något annat än att förra årets satsning på en julshow i Tuna slog väldigt väl ut. 

Det blev också tidigt klart med en fortsättning 2018. 

Från början var tanken att de två första veckorna i december skulle innehålla fyra kvällar med julshow men biljetterna tog slut så snabbt att de släppte två ytterligare datum. De hade inga problem med att sälja slut på dessa biljetter heller.

– Biljetterna tog slut för tre månader sedan, det blev slutsålt direkt. I år blir det sex shower och det kommer drygt 1 000 personer. Intresset hade räckt för flera kvällar till men det blir för stort för arrangerande bygdegården som ska orka med att laga all mat och ordna showerna, säger Åke Hammarskjöld från Rayday, som uppträder under julshowerna. 

"Var uppriktigt sagt förvånade"

Kombinationen av att folket tycker om underhållningen, att bygdegården har gjort en rejäl satsning på lokalerna och serverar ett genuint julbord och att Tuna har fått ett bra rykte ska enligt Hammarskjöld ha gjort att julshowen blivit så populärt. 

– I fjol var vi uppriktigt sagt förvånade över att det gick att göra en sådan grej på landsbygden. I år trodde vi att det skulle gå bra eftersom det gick bra förra året men det är klart att vi inte hade trott att det skulle gå här bra. Det är galet, säger han och lägger till:

– Jag har respekt för det där med att få folk att komma till landsbygden och betala 600 kronor. Folk kan i stället tänka sig att åka till storstäderna och göra samma sak men det är häftigt. Jag är landsbygdsvän och glad för intresset.

"Har ett glatt och härligt gäng"

Just nu håller artisterna på att produktionsrepa och på onsdagskvällen är det genrep i Tuna bygdegård. 

– Vi testar om vi får våra galna idéer att falla på plats i verkligheten. Det är galnare än förra året men det ska nog bra. Vi har ett glatt och härligt gäng med bra kemi.

Precis som i fjol gästas Rayday av Lisa Sandstedt, Elin Namnieks och Per Solberg. 

– Elin Namnieks satsar på musiken och det går framåt för henne. Lisa Sandstedt jobbar professionellt med musik och är en trygg person att ha med. Per har blivit känd från Bonde söker fru och det är en glad och härlig person som spelar fiol. Vi kommer uppmärksamma Per med Bonde söker fru-inslag. Sen kommer det stormaktsbesök, det är flera stormaktsledare som vill komma till Tuna. 

"Någon annan är på ingång"

Förra året kom bland annat Donald Trump på besök till bygdegården. 

– Ja, precis. I år lär det vara någon annan som är på ingång. 

Thomas Hjelm från den arrangerande bygdegården är positivt inställd till det som komma skall. 

– Jag tycker att det är roligt att det kommer så mycket folk till Tuna och vårt evenemang och att de kommer från olika platser. Det är ett bra gäng och vi ser fram emot de kommande sex kvällarna, säger Thomas Hjelm.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt