Annons:

Hojrocken är igång – se stort bildextra

MC-entusiaster från nära och långväga håll möts på Västervik Resort för årets upplaga av Hojrock som drog igång i torsdags kväll. Området var fullt med utställare och evenemang med motorcykeltema. När besökarna tittat och handlat klart passade det bra att varva ner med en matbit och dricka på serveringarna.

Annons:

De två klassiska märkena Harley-Davidson och Indian hade uppvisning av sina hojar och ville någon köpa på plats så var även det en möjlighet.

– Det mesta handlar dock om att vara på plats här och visa upp sig. Motorcyklar är något man säljer med förtroende. Besökarna får se utbudet och kanske bestämmer sig för ett köp senare, berättar Pia Olofsson på HD Norrköping.

– Vi hade faktiskt en kille på Sweden Rock för två år sedan som kom och ville köpa på plats, säger Anders Svensson på Indian.

– Men han var inte helt nykter så jag bad honom komma tillbaka dagen efter så han kunde ta ett klartänkt beslut och han gjorde det faktiskt, fortsätter hans kollega Bertil Lilja.

– Fördelen här på Hojrock är att det finns plats för kunder och intresserade att provköra. Det är inte alla ställen som vi besöker på sommarhalvåret där man kan göra det. Det genererar försäljningar långsiktigt, tillägger Anders.

Långväga besökare

Besökarna på Hojrock är många och kommer från hela Skandinavien och från kontinenten. En som hade nära var Västerviksbon Björn Granberg som bara hade en och en halv kilometer till Västervik Resort. Hans kompis Kalle (även kallad Tysta Norrland) kom ända från Jokkmokk.

– Hojrocken är bara ett av stoppen jag gör på sommaren när jag åker runt på träffar. Det blir väl runt 1 500 mil per år som jag åker omkring i Sverige. Det är så skönt att komma ner hit så här års och ni har fortfarande några mörka timmar på natten. Jag gillar det, konstaterar Kalle.

Tungt på scenen

På kvällen inleddes musikdelen med grupperna Hammerfall, Corroded och Dan Granero Band på scenerna. Det var alltså blues och metal som var temat för torsdagen vilket publiken verkade uppskatta. Även banden hade sett fram emot den här kvällen och speciellt Corroded gav järnet under spelningen.

Några kommade artister som uppträder under årets Hojrock är Brolle, Py Bäckman, Dan Hylander, Janne Bark och Uno Svenningsson. Det blir även stuntshow och kortege genom Västervik på lördagen.

Stefan Härnström

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt