Annons:

Ingemar "Ingo" Johansson är Årets Företagare i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Ingemar Johansson Årets Företagare i Vimmerby

Ingemar "Ingo" Johansson är Årets Företagare i Vimmerby kommun. Johansson har flera verksamheter, men är främst känd för sitt snickeriföretag Polyform. – För fem år sedan var det ingen som visste vad vi gjorde, säger han.

Annons:

Utmärkelsen innebär att Ingemar Johansson blir Vimmerbys representant i distrikts- och rikstävlingen av Årets Företagare. Polyform har växt under flera år. 

– Det här känns fantastiskt roligt. Alla har gjort ett jättejobb och det känns väl passande att få priset nu när vi investerade 30 miljoner förra året. Det här visar att man utfört något. Det är inte vem som helst som får det här priset. Vi har blivit mer kända genom åren. För fem år sedan var det ingen som visste vad vi gjorde, säger "Ingo" om utmärkelsen. 

För ett tag sedan förvärvade Johansson även Vimmerby Interiör. 

– "Freddan" (Fredric Jaensson, vd) gör ett fantastiskt jobb med det och har vänt utvecklingen där. VI har fantastiskt duktiga medarbetare. 

Hur ska du fira? 

– Det får bli några öl framöver. 

Så här löd motiveringen: 

"Årets Företagare har sedan 1999 ständigt utvecklat sin verksamhet. Från övertagandet har företagen vuxit från 3 medarbetare till över 60! Omsättningen har haft en kraftigt stigande kurva och tillväxten har skett med god lönsamhet. Årets företagare månar om sina anställda och erbjuder många förmåner och god arbetsmiljö. Företaget har gjort stora investeringar i nya maskiner och ligger i framkant med modern laserteknik. Årets företagare är kanske historiskt mest förknippad med bokhyllor men idag är den främsta produkten melaminbelagda, kundanpassade, köksinredningar till främst offentlig sektor. Årets företagare brinner också för föreningslivet och är engagerad i flera lokala föreningar. Årets företagare äger och driver Polyform Specialsnickerier KB. I samma bolagsgrupp ingår också Vimmerby Interiör AB, MING Bygg och Gräv AB, Ingos Gräv & Bygg AB och I.M Kapitalförvaltning AB. Årets företagare är Ingemar ”Ingo” Johansson!"

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt