Annons:

  • Kreativt samarbete mellan näringsidkarna i Knastorp

    Kicki Willysson, ägare till Kanstorp café, Ingvar och Kajsa Källåker har ett tätt samarbete när det gäller att utveckla verksamheterna.

  • Kreativt samarbete mellan näringsidkarna i Knastorp

    Inne på caféet finns en broderiutställning just nu med skojiga mönster och vackra ordspråk.

  • Kreativt samarbete mellan näringsidkarna i Knastorp

    Naturstigen är uppmätt med träpålar så att man kan se hur man ska gå.

  • Kreativt samarbete mellan näringsidkarna i Knastorp

    Högt upp på berget har man en underbar utsikt och det är Tunas högsta punkt. Här har det en gång varit n stenåldersgrav.

Kreativt samarbete mellan näringsidkarna i Knastorp

Samarbetet mellan Knastorps café och Vimmerby stugby sprakar och snart är en helt ny naturstig iordninggjord.

Annons:

Att kreativiteten flödar när man träffar ägarna för Knastorps café och Vimmerby stugby går inte att ta miste på. De berättar om planer för framtiden och gärna om evenemang som de tidigare gjort. I dagsläget håller de på att slutföra en naturstig som ska gå mellan verksamheterna.

- Vi har fokus på den vackra naturen som finns och vill gärna dela med oss av den, säger Kicki Willysson som äger Knastorps café tillsammans med sin man Tord Johansson.

 Tätt samarbete med Vimmerby stugby

Det är fjärde året som de driver det och Kicki Willysson tycker att det är otroligt roligt. Hon har anordnat utställningar både inne och ute vid caféet och tillsammans med Tord Johansson har hon haft teaterföreställningar i samband med fika. Länge har de haft samarbete med ägarna Kajsa och Ingvar Källåker som äger Vimmerby stugby.

- Vi har haft mycket musikaftnar där Kicki har spelat och då har vi öppnat restaurangen. I augusti ska vi ha det igen, säger Ingvar Källåker.

 Naturstig klar till hälften

Än så länge är naturstigen bara klar till hälften men förhoppningsvis ska den bli färdig innan säsongen är slut. De som bor mitt emot caféet, Marie och Björn Widén är botaniker och ska hjälpa till med att skriva skyltar längs med stigen.

- De är jätteduktiga på det här med växter, blommor och fjärilar så vi tänkte att det kan vara kul att ha information på stigen om sådant.

I framtiden har Kicki Willysson tänkt att göra ladan i ordning för att kunna ha föreläsningar, teater och andra roliga evenemang.

- Vi har köpt in trähästar som man sitter och täljer på. Det är en slags mindfulness övning och det ska vi ha där.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt