Annons:

JUST NU: Stora musikfesten i Kalmar län ställs in

Tomas Ledin kommer till Latitud 57 nästa år i stället. Foto: Ricky Tillblad/Pressbild

JUST NU: Stora musikfesten i Kalmar län ställs in

Latitud 57 i Oskarshamn har på kort tid blivit en av länets största musikevenemang. I dag kom beskedet om att festivalen ställs in. Anledningen är förstås coronapandemin. 

Annons:

The Ark, Tomas Ledin och Icona Pop var de stora dragplåstren i årets festival i centrala Oskarshamn. Nu blir den inte av. Latitiud 57 skulle ha genomförts 3-4 juli, men flyttas nu till 9-10 juli 2021. 

"Vi är bedrövade, frustrerade och ledsna men också revanschsugna. Fram till nu har vi haft en förhoppning att kunna genomföra Latitud 57 i år. Med våra datum så tidigt på sommaren så är det inte troligt att det är säkert att träffas i så stora folksamlingar. Säkerheten för artister, publik och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna. Hälsan går först och vi har därför beslutat oss för att ställa in Latitud 57 i sommar 2020, och flytta den till 2021. Risken för att bli smittad kommer fortfarande vara för stor när många människor samlas, särskilt som Latitud är en stor ”hemvändarhelg” för många besökare från hela Sverige", skriver festivalen på sin hemsida. 

Tomas Ledin har gett besked om att han flyttar hela sin sommarturné till 2021, vilket innebär att han istället kommer till Oskarshamn nästa år.

"Vi jobbar just nu febrilt på möjligheten för även andra av årets artister att följa med till Latitud 57 2021."

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt