Annons:

VIMMERBYS STÖRSTA PARTY STÄLLS IN

Öltältet i Vimmerby ställs in i år. Foto: Arkivbild

VIMMERBYS STÖRSTA PARTY STÄLLS IN

I över tio år har Brygghusets öltält varit Vimmerbys största fest och samlat runt 3 000 personer. Nu blir öltältet nästa evenemang att ställa in i coronasmittans spår.
– Vi kan inte hänga läpp för det, säger Brygghusets Maria Wester.

Annons:

Under de senaste åren har öltältet arrangerats i Källängsparken och dragit storpublik. Rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten gör det förstås omöjligt att arrangera festen i år, vilket Vimmerby Tidning var först med att berätta.

– Det är såklart jättejättetråkigt. Det är etablerad fest i Vimmerby och har varit det de senate senaste tio-tolv åren, men jag tror att alla har förståelse för Det. Skulle vi köra tror jag att det skulle bli ett ramaskri, det går inte med de rekommendationer som råder.

"Oerhört tacksamma"

Brygghuset tar istället sikte på 2021.

– Vi kan inte hänga läpp för det utan får sikta mot 2021 istället och flyttar fram det ett år.

Hur påverkas ni av att behöva ställa in?

– Såklart förlorar vi en viss del av inkomsten, även om det också är väldigt mycket utgifter med ett öltält. Vi får försöka ta hit gästerna istället. Nu är vi på väg mot en sommarsäsong med guidade turer och provningar och bokningarna rullar på ganska bra. Det känns som att Vimmerby med omnejd börjar snurra igen och det är jättetrevligt. Vi får göra det bästa av det och är oerhört tacksamma för alla som stöttat oss.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt