Annons:

Lifvens samlar in pengar till ungdomsidrotten

Lifvens gör en specialspelning till förmån för olika ungdomsaktiviteter. Foto: Arkivbild

Lifvens samlar in pengar till ungdomsidrotten

Bandet Lifvens arrangerar en livespelning den 27 juni till förmån för lokala ungdomsverksamheter. Spelningen livestreamas och publiken uppmanas donera pengar till lokala idrottsföreningar.
– Det ligger oss varmt om hjärtat, säger bandmedlemmen Patric Engqvist.

Annons:

Många evenemang ställs in på grund av de nya restriktionerna från folkhälsomyndigheten. Lifvens är ett av många band som tvingats ställa in sina spelningar. Den 27 juni spelar dock bandet återigen. En livestreamad konsert kommer arrangeras där publiken uppmanas skänka pengar till lokala ungdomsverksamheter.

Patric Engqvist, gitarrist och sångare i Lifvens, berättar att man saknade att få spela ihop och därför bestämde sig för att anordna en spelning.

– Vi har inte spelat ihop sedan februari. Musiken är ju vår stora hobby. Vi har alla jobb vid sidan om musiken och är inte ekonomiskt beroende av den. Därför tänkte vi att vi kunde samla in pengar till ungdomsverksamheten, det är något som ligger oss alla varmt om hjärtat.

Flera klubbar får stöd

Patric är aktiv ungdomsledare inom Hultsfreds Fotbollsklubb och han menar att många föreningar tappar pengar på grund av coronapandemin. Förutom Hultsfreds Fotbollsklubb samlas pengar in till Gullringens Goif, Södra Vi IF Friidrott, IK Östra Lambohov och Sevedebygdens Naturskyddsförening – Natursnokarna.

Spelningen arrangeras tillsammans med Live Audio Group. Konserten sänds dels på bandets egen facebooksida och dels på facebooksidan Stage Livestream Västervik. Patric Engqvist hoppas att initiativet ger resultat och att man hoppas kunna inspirera andra.

– Det blir en utmaning att spela utan publik, eftersom man inte får någon respons, men det är nyttigt också. Hoppas många tittar och bidrar, hälsar Patric Engqvist.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt