Annons:

BESKED I DAG: Jättefestivalen tvingas ställa in även i år

Festivalen Way Out West i Götebrog tvinags ställa in 2021. Foto: Faramarz Gosheh/Way Out West

BESKED I DAG: Jättefestivalen tvingas ställa in även i år

Med sina normalt sett 30-35 000 besökare är Way Out West en av jättarna i festivalsverige. I dag meddelade arrangörerna av Göteborgsfestivalen att man tvingas ställa in även 2021.

Annons:

Sedan 2007 har Slottsskogen i Göteborg tagits över och förvandlats till ett enormt festivalområde för musik, film och mat. Här har världsartister som exempelvis Frank Ocean, Kanye West, Lana Del Rey, Prince, Robyn, Alicia Keys, PJ Harvey och Erykah Badu trollbundit under åren.

2020 satte coronapandemin stopp för festivalen, och i dag meddelade arrangörerna att man tvingas ställa in även 2021 års upplaga.

– Med nuvarande läge i åtanke är det en omöjlighet att genomföra ett evenemang som Way Out West på det sättet vi vill, säger festivalledningens Filip Hiltmann i ett pressmeddelande.

Man har redan inlett arbetet med 2022 års festival, som planeras äga rum 11-13 augusti. Under de närmsta veckorna hoppas man kunna presentera de första artisterna, och om tre veckor, tisdag 25 maj, släpps biljetterna.

– Våra blickar är fast riktade mot 2022 och vi väntar ett högt tryck på biljetter redan från start. Stora festivaler i både Storbritannien och USA har sålt ut på nolltid under våren, och vi tror att samma fenomen kommer att uppenbara sig här, säger Filip Hiltmann.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt