Annons:

Nationellt parti etablerar sig i länet – och i Vimmerby

Partiordföranden Erika Sörengård kommer till uppstartsmötet i Gullringen i kväll. Foto: Landsbygdspartiet oberoende

Nationellt parti etablerar sig i länet – och i Vimmerby

Kalmar län och Vimmerby kommun får en ny aktör på den politiska kartan. I kväll håller Landsbygdspartiet oberoende (LPo) ett upptaktsmöte i Gullringen.

Annons:

Landsbygden är ett ständigt debattämne. Nu kan det bli ännu mer fokus på frågan i den lokala debatten. Landsbygdspartiet oberoende (LPo) etablerar sig i länet och i Vimmerby kommun.

I kväll hålls ett uppstartsmöte i Gullringen och målet med mötet är att välja en interimsstyrelse. Kontaktperson för Kalmar län är Annica Johansson och på mötet kommer även partiets ordförande Erica Sörengård finnas med.

 Fyra hörnstenar

Landsbygdspartiet oberoende bildades efter en sammanslagning av ett kommunalt parti i Luleå med samma namn och Landsbygdsdemokraterna 2012. Sedan har partiet växt ordentligt och i dag finns det flera olika länsförbund och kommunavdelningar.

Partiets huvudfokus är – vilket man möjligen kan gissa sig fram till – landsbygden. Politiken består av fyra hörnstenar:

  • Företagande och service
  • Demokrati och påverkan
  • Traditioner och kulturarv
  • Framtidstro och utveckling

 "En stor tillgång för landet"

På sin hemsida skriver man så här: ”Landsbygdspartiet hävdar att en levande landsbygd, där möjligheterna tas till vara och där människor känner framtidstro, är en stor tillgång för landet som måste utvecklas.
Det som drivit oss till detta är ett missnöje med hur Sveriges nuvarande partier tar i frågor som gäller landsbygdsbefolkningen. Ska vi ha en levande landsbygd så måste det till en förändring!”

Dagens Vimmerby bevakar förstås uppstartsmötet i kväll och återkommer med mer information under kvällen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt