Annons:

Avslag för ännu en SD-motion – inga tjänstehundar i omsorgen

Sverigedemokraterna, där Anneli Jakobsson är ordförande, firar inga framgångar i socialnämnden. Foto: Simon Henriksson

Avslag för ännu en SD-motion – inga tjänstehundar i omsorgen

Sverigedemokraternas motioner får ingen framgång i socialnämnden. I torsdags sa nämnden nej till två motioner och ansåg att en redan var besvarad.

Annons:

DV har tidigare skrivit om nämndens nej till att införa gratis halkskydd till alla personer över 65 år. Nämnden sa också nej till att införa en social tjänstehund inom äldreomsorgen och menade att förslaget om att satsa på ett rörelsespel redan uppfylls.

– När det gäller social tjänstehund blev det avslag med motiveringen att vi inte har utrymme med den ekonomi som vi har i dag. Vi måste i första hand se till att det finns pengar till det vi måste utföra, säger nämndens ordförande Eva Berglund (S).

Vad kostar det?

– Vi har inte låtit någon utreda det för vi konstaterade ganska snabbt att vi inte kan lägga på kostnader på socialnämnden, det vi har att göra är att hitta pengar i stället.

Vill se ett budgetförslag

Ett annat skäl som motiverade nämndens nej var att vissa lider av allergi.

– Vi kan absolut se värdet i att äldre får ha kontakt med djur, men vi måste se till att vi har råd med det vi måste göra först och främst. Vill Sverigedemokraterna fortsätta driva det här kan de lägga fram ett budgetförslag och visa var de tar pengarna ifrån, menar Marie Nicholson (M), vice ordförande.

SD-motionen om att införa rörelsespelet Kinect blev besvarad.

– Det finns redan en form av rörelsespel och det har funnits under ett antal år. Det är inte heller någon politisk fråga, utan det är verksamheten som får bedöma om man vill köpa in något annat, säger Eva Berglund. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt