Annons:

HAN FÅR 90 000 I AVGIFT – HÄR ÄR ORSAKEN

Bostadsrättsföreningen får betala 90 000 kronor i avgift. Foto: MostPhotos

HAN FÅR 90 000 I AVGIFT – HÄR ÄR ORSAKEN

Bostadsrättsföreningen Lövkojan, som uppfört den nya fastigheten vid vattentornet i Vimmerby, får närmare 90 000 kronor i byggsanktionsavgift. Skälet är att fyra lägenheter iordningställdes innan bolaget hade fått bygglov. 

Annons:

Totalt handlar det om 21 252 vardera för de fyra lägenheter samt 4 620 kronor för att en av dem togs i bruk innan slutbesked meddelats. Lägenheterna iordningsställdes innan startbesked getts. Det är Bostadsrättsföreningen Lövkojan som nu får betala beloppet och näringslivsprofilen Håkan Carlsson säger såhär om ärendet.  

– Det är samma sak som jag, byggherren. Jag kan inte annat än skratta åt det. Det är bara att betala och se glad ut och hoppas pengarna går till något gott ändamål. Jag kallar det för välfärdspengar och jag hoppas att de går till något gott ändamål på kommunen.

Var det väntat?

– Allt är väntat. Heter man Håkan Carlsson får man lära sig att betala. Grundfelet från början är att vi inte pratat med varandra under resan.

Känner du att beslutet är motiverat?

– Det blir bara sämre om jag kommenterar mer. Skriv en kort, enkel notis om att Håkan Carlsson skickar in lite välfärdspengar.

Beslutet kan överklagas. Nämnden var enig i sin bedömning.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt