Annons:

Landstingets nya prognos: 125 miljoner plus

Landstingets nya prognos är 125 miljoner kronor. Foto: Landstinget

Landstingets nya prognos: 125 miljoner plus

Landstinget ser ut att göra 125 miljoner kronor i överskott. Det framgår av månadsrapporten efter juli månad.
Verksamheterna beräknas dock dra över sina budgetar med 212 miljoner kronor.

Annons:

Den ekonomiska bilden för Landstinget i Kalmar län har förbättrats med 75 miljoner kronor sedan delårsrapporten efter april månad. Avvikelsen mot budget ligger på 20 miljoner kronor.

Huvudsakliga förklaringar är en högre avkastning på pensionskapitalet men också lägre kostnader för personal och läkemedel, skriver Landstinget i ett pressmeddelande.

Landstinget i Kalmar län är ett av tre landsting i landet som lyckats minska kostnaderna för bemanningsbolag. För helåret beräknas minskningen till 22 miljoner kronor. När det gäller kostnadssidan beräknas verksamheten dra över sina budgetar med totalt 212 miljoner kronor, vilket är 19 miljoner lägre än i prognosen efter delårsbokslutet. 

Drygt 16 miljoner

Störst förbättring har hälso- och sjukvårdsförvaltningen gjort. Det handlar om drygt 16 miljoner kronor. Avvikelsen mot budget beräknas till 170 miljoner kronor. Övriga vårdförvaltningar visar också underskott.

Landstinget bedömer att kostnadsutvecklingen är avgörande för om budgetmålet ska nås eller inte. Prognosen pekar på 3,7 procent och för att nå resultatmålet tillåts nettokostnadsutvecklingen ligga på högst 3,4 procent.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt