Annons:

VIBK-tränaren ville ha svar av politikerna – ställde fråga under fullmäktige

Jonas Friberg, VIBK-profil, ställde frågor till kommunalråden kring en ny idrottshall.

VIBK-tränaren ville ha svar av politikerna – ställde fråga under fullmäktige

Under allmänhetens frågestund ställde den välkände Vimmerby IBK-profilen Jonas Friberg frågor kring när den befintliga hallen ska rustas upp och när en ny hall ska byggas. Båda kommunalråden besvarade honom.
– Just nu finns det inte resurser, säger Tomas Peterson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons:

Jonas Friberg är poängkung och meriterad spelare i Vimmerby IBK. Han är dessutom tränare för klubben sedan flera år tillbaka. 

På måndagens sammanträde med kommunfullmäktige tog han tillfället i akt att ställa frågor till de båda kommunalråden under allmänhetens frågestund. 

– De senaste fem åren har vi vuxit till det dubbla och huserar i en lokal som är riktigt dålig i min mening, så min fråga till kommunalråden är: när ska hallen rustas upp och när byggs det en ny hall? frågade Jonas Friberg. 

Helen Nilsson, vice ordförande i kommunstyrelsen, var först upp att svara. 

– Något exakt datum finns inte i dag. Däremot har vi gett ett uppdrag till samhällsbyggnadsavdelningen att se över kommunens idrottsanläggningar. Tillsammans ska vi sedan värdera vilken prioriteringsordning vi ska ha. Nu har vi städat av Ceos, Frödinge och friidrotten i Södra Vi som har legat som behov länge, säger socialdemokraten. 

"Roligt att ni växer"

Tomas Peterson (M) tryckte först på att det är roligt att VIBK växer som förening. 

– Det är bra för Vimmerby när föreningslivet går bra. Vi har en bruttoprioriteringslista som vi tittar över. Det löpande underhållet fungerar och vi har också gjort väldigt mycket. Vi har gjort fiberinvesteringar för 60-70 miljoner kronor, vi har byggt industrimark, vi har byggt ett äldreboende för 140 miljoner och vi har byggt ett värmeverk. Vi har gjort väldigt mycket satsningar för välfärden, men just nu har vi inte resurser. Så småningom är ambitionen att det ska bli utrymme, säger han.

Helen Nilsson (S) säger att investeringarna under kommande år kan landa på 47 miljoner kronor. 

– Det är vad vi kan sträcka oss till. I de olika prioriteringsområdena har vi inte bara idrottsanläggningar. Varken LSS-boende, vård- och omsorg, förskolor eller idrottshallar är billigt. Vi har inte haft den bästa lånebilden i Vimmerby, men sakta och säkert håller vi på och rättar till det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt