Annons:

Oenighet kring motion om kulturella aktiviteter för personer med funktionsnedsättningar

Ola Hammarbäck (KD) ville bifalla sin motion. Foto: Arkivbild

Oenighet kring motion om kulturella aktiviteter för personer med funktionsnedsättningar

Det var oenighet i kommunstyrelsen kring en motion om kulturella aktiviteter för personer med funktionsnedsättningar. Kommunstyrelsen ansåg att motionen skulle vara besvarad medan motionsställaren ville godkänna den. 

Annons:

Motionen lämnade in i mars förra året av KD-trion Ola Hammarbäck, Gudrun Brunegård och Nina Gustafsson, där den sistnämnde inte längre är aktiv för partiet lokalt. 

Motionen handlade om att erbjuda kulturella aktiviteter för personer med funktionsnedsättningar. 

"Vi har nyligen imponerats av paraolympikernas idrottsprestationer. På liknande sätt imponeras vi och rycks med i den pura glädje som Glada Hudik-gänget förmedlar i sina föreställningar. Vi är stolta över den inkluderande verksamhet som Vimmerby IF har. Men vilka kulturella uttrycksformer erbjuds de personer med funktionsnedsättningar som bor i Vimmerby kommun? Det är på tiden att ge personer med funktionsnedsättningar möjlighet att välja att utbilda sig och jobba inom kulturen. Många kommuner jobbar med musik och rörelse och teater för personer som inte klarar av ett jobb men som kan utvecklas på andra sätt. Vimmerby har goda förutsättningar, inte minst genom kommunens fina kulturskola. Kommunen skulle kunna ta kontakt med Glada Hudik för att få hjälp att starta en teater eller musikalskola för vuxna med funktionsnedsättning. Vimmerby har alla möjligheter att visa att vi är en kommun som vill se till allas rätt att påverka sitt liv. Där det finns människor finns det alltid olika behov", skrev de tre motionärerna.

Ansågs besvarad

Ursprungligen kom förslaget från Nathea Anemyr, som senare värvades till KD, och vars syster har Downs syndrom. Motionen var nu uppe i kommunstyrelsen och då blev beslutet att anse motionen besvarad. 

– Vi jobbar delvis med aktiviteter för personer med funktionsnedsättning på Kulturskolan. Det har jobbats hårt med motionen på utvecklingsavdelningen för att få den på rätt sätt. Den ansågs besvarad, säger Helen Nilsson (S), ordförande i kommunstyrelsen. 

KD:s representant, Ola Hammarbäck, ville bifalla motionen. 

– Vi gör redan det här till stor del anser vi, säger Jacob Käll (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Ola Hammarbäck valde att reservera sig mot beslutet. Motionen ska också upp under kvällens fullmäktige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt