Annons:

  • Det här pratade Jonas Sjöstedt om under sitt tal i Vimmerby

    Jonas Sjöstedt (V) under sitt tal i Folkets Park i Vimmerby. Foton: Simon Henriksson

  • Det här pratade Jonas Sjöstedt om under sitt tal i Vimmerby

Det här pratade Jonas Sjöstedt om under sitt tal i Vimmerby

I måndags besökte Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt Vimmerby. På dagen besökte han Vimmerby gymnasium och på kvällen höll han ett öppet möte i Folkets Park, där han höll ett klassiskt vänstertal.

Annons:

Sjöstedt (V) talade om vikten av att vara ett jämlikt land för att bli ett lyckat land. Det var hans huvudfokus när han talade inför ett fullsatt Folkets Park. 

Både vänsterpartister och andra hade kommit för att lyssna. 

– En majoritet av svenskarna tycker att ojämlikheten är för stor i Sverige, det går även långt in i de borgerliga väljarna, men många inser inte hur otroligt rika de rikaste i Sverige är, sade Jonas Sjöstedt (V) bland mycket annat.

Han pratade om att det finns en otrygghet på arbetsmarknaden och att det medför en otrygghet i livet totalt. Han betonade att socialism och feminism hör ihop – och skickade en känga till de borgerliga partierna samt Socialdemokraterna.

– För de vill sänka skatten för de rikaste och de rikaste är män. Därför kommer det alltid gynna män.

Till stor del var talet ett traditionellt vänstertal – och en uppmaning till väljare och sympatisörer att mobilisera inför valet.

Efter talet fick allmänheten ställa frågor till partiledaren och det blev en del kritiska frågor. En kallade barnbidragshöjningen för "omvänd Robin Hood-politik".

Här kan ni läsa vår längre intervju med Jonas Sjöstedt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt