Annons:

Regeringen vill satsa 1,2 miljarder på bönderna – C svarar med över 5 miljarder

Annie Lööfs centerparti vill satsa över fem miljarder på bönderna. Foto: Pressbild

Regeringen vill satsa 1,2 miljarder på bönderna – C svarar med över 5 miljarder

1,2 miljarder kronor har regeringen lovat till Sveriges bönder. Många menar att det inte räcker långt.
Nu har Centerpartiet gått ut med att man vill satsa över fem miljarder kronor.
– Vi måste agera och uttömma de möjligheter som finns, säger partiledaren Annie Lööf på en pressträff, enligt Aftonbladet.

Annons:

De svenska skördarna är de lägsta på 25 år och krisen för de svenska lantbrukarna är stor. Det är svårt att få tag på foder – och nödslakt på djur kan snart bli verklighet. 

I måndags meddelade regeringen att man avsätter 1,2 miljarder kronor i ett krispaket till de svenska lantbrukarna. Många menar att det inte räcker särskilt långt – och nu föreslår Centerpartiet 5,3 miljarder kronor till Sveriges bönder. Stödet ska hjälpa lantbrukarna både på lång och kort sikt.

– Vi måste agera och uttömma de möjligheter som finns. Det är en kris för svenska bönder och de gröna näringen och det är även en kris för det svenska samhället. Och därför vill Centerpartiet agera, säger partiledaren Annie Lööf på en pressträff.

Bland annat ska 1,8 miljarder vara ett generellt stöd till bönder som håller på med ko, nöt, lamm samt växtodling. Varje djurenhet ska få dubblat stöd jämfört med tidigare.

– Vi vill snarast möjligt notifiera EU-kommissionen för utökat statsstöd till bönderna. Vi behöver det som ytterligare stöd till de bönder som nu går på knäna, säger hon.

Annie Lööf säger samtidigt att regeringens satsning är bra, men inte tillräcklig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt