Annons:

Miljöpartiet två röster från ett mandat:

Miljöpartiet var två röster från att ta ett mandat. "Det känns retligt", säger Annika Fundin.

Miljöpartiet två röster från ett mandat: "Känns retligt"

Om två kommuninvånare till röstat på Miljöpartiet hade partiet behållit sitt mandat i fullmäktige. Naturligtvis knäckande information för MP.
– Det känns verkligen retligt, säger Annika Fundin.

Annons:

Närmare går knappast att komma. När den preliminära röstfördelningen presenterades från valet visar det sig att två röster skiljer Miljöpartiet från ett mandat i fullmäktige.

Därmed gick Miljöpartiet starkare bland de kvarvarande förtidsrösterna och utlandsrösterna. Ändå räckte det inte.

– Det känns retligt när det är så himla lite. Det känns riktigt surt. Jag hade önskat att man hade kunnat göra mer, men det är lätt att säga i efterhand, säger förstanamnet Annika Fundin. 

Känner du att det finns något ni kunde ha gjort annorlunda?

– När man reflekterar över det finns det väl alltid något. Men vi har försökt att göra vårt bästa. Vi är väldigt få, men vi har varit med på alla debatter. Jag är nöjd ändå och glad för alla som har valt att rösta på oss. Det är väldigt tråkigt att vi inte blev kvar.

"Får försöka ändå"

Miljöpartiet har nu fyra långa år utan representation i fullmäktige.

– Vi får försöka att driva frågor på andra sätt. Det kan vara att skriva debatter, göra medborgarförslag och försöka få fler att engagera sig. Vi får försöka påverka i olika frågor ändå.

Att partiet kan hitta fler som kan tänka sig att företräda partiet inför valet 2022, tror Annika Fundin blir viktigt.

– Det gör mycket när man är fler, det blir lättare att få röster. Även om det är roligt, så är det tufft att göra allting själv och hinna med. 

Det som nu återstår är att Länsstyrelsen ska kontrollräkna samtliga röster – på vissa håll i landet har det varit en del felräkningar. Hur det blir i Vimmerby kommun återstår att se.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt