Annons:

Nytt planprogram ska tas fram – S ser oro för Bullerby Cup

Socialdemokraterna ser oro för att fotbollsplaner på Ceos ingår i det nya planprogram som ska tas fram för det Södra industriområdet. Foto: Jakob Karlsson

Nytt planprogram ska tas fram – S ser oro för Bullerby Cup

Området är 100 hektar stort och innehåller en mängd olika verksamheter. Nu ska ett nytt planprogram tas fram. Socialdemokraterna är kritiska till beslutet och ser oro för de gräsplaner som används under Bullerby Cup.

Annons:

I dag är stora delar av Södra Industriområdet planlagt för tung industri som egentligen kräver ett skyddsavstånd på upp till 200 meter – men området består av en stor mängd verksamheter som lättare industri, handel, kontor, hotell och bostäder.

Ett planprogram underlättar framtida detaljplaner och ska nu tas fram till en kostnad av 370 000 kronor. Programmet ska innehålla en vision om hur området ska utvecklas inom de 10-15 närmaste åren och trygga utvecklingen för handel i Vimmerby.

S kritiskt

Socialdemokraterna gillar inte att en del av fotbollsplanerna på Ceos ingår i uppdraget.

– Vi vill inte gå över Södra Ringleden och göra fotbollsplanerna inkluderade i den här planen, utan för oss är det viktigt att säga att Ceos ska vara ett fotbollsområde, säger Helen Nilsson (S).

– Det finns ingen som sagt att Bullerby Cup inte ska spelas där, men det är viktigt att området får ett korrekt planprogram, annars blir det svårare för förvaltningen, säger Marie Nicholson (M).

Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet röstade med S-linjen, men det hjälpte föga. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt