Annons:

Detaljplan för nybebyggelse i Nybble överklagas till domstol

Boende i Nybble har lämnat in en överklagan till mark- och miljödomstolen. Planen på att bygga förskola väcker många frågor.

Annons:

Markägarna i Nybble är frågande kring de nya detaljplanerna för nybygge i Nybble. Dels för att det är två olika detaljplaner och att det inte är helt fastställt vad som ska byggas. Det gör, enligt boende, att det blir svårt att se hur det kommer att bli i slutändan.

Att det eventuellt ska byggas en förskola är de positiva till men deras fråga är hur stor den ska bli. Enligt skrivelsen undrar de om den ska vara för 120 barn eller 60 barn och enligt de boende är det en stor skillnad. Vägen kommer att bli tungt trafikerad och hastigheten säkerligen hög, enligt boende, vilket skulle göra att den blir svårframkomlig. Markägarna behöver komma fram även med hästtransporter, traktorer och andra maskiner för att sköta sina gårdar. 

 Flera förslag på åtgärder

Vidare menar de att snöröjningen kommer att orsaka problem eftersom deras erfarenhet säger att det tidigare funnits problem. Högar av snö kommer att läggas på fel plats och kanske dumpas nära deras väg som leder till boendena.

För att parkering enkelt ska kunna utföras föreslår de att det byggs en sådan under kraftledningen utmed Kohagsgatan. Dessutom ser de att det i samrådshandlingarna finns en gång- och cykelväg planerad vilken är helt borttagen i de nuvarande detaljplanerna. Detta innebär att tomtgräns och markgräns möts vilket gör det svårt för markägarna att sköta stängsel på ett snyggt sätt. Idag finns också en stig som används flitigt vilket inte kommer att kunna göras efter att de nuvarande detaljplaner har beslutats. 

 Friområde som naturmark

Därför vill de boende att det ska skapas ett friområde på fyra till fem meter vilket möjliggör att de kan komma fram med skogsmaskiner. Dessutom tror de att området blir mer attraktivt eftersom man enkelt kan ta sig över Krönvägen. Friområdet ska ses som naturmark vilket innebär att den inte behöver skötas på något speciellt sätt.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt