Annons:

Tre viktiga frågor från Kalmar läns S-kvinnor på kongress

Vartannat år har socialdemokratiska kvinnorna en kongress där 100 ombud från hela landet deltar. I år har Kalmar läns s-kvinnor lämnat in två motioner och belyser ytterligare en fråga som är viktig i samhället.

Annons:

Inför årets kongress för socialdemokratiska kvinnor har Kalmar läns ombud lämnat två motioner. En gällande minskad skatt och ökat bidrag för människor som har sjukersättning.

– Vi vill att regeringen ser över beskattnings- och ersättningsnivåerna för de som uppbär sjukersättning. Nivåerna är orimliga, sjukersättningen är idag låg och beskattas betydligt mer än inkomst av förvärvsarbetare, säger Ulrica Widesdotter, Mönsterås, i ett pressmeddelande. 

"En av de viktigaste"

De vill också belysa frågan om tandhälsan vilket är varför de föreslår att tandhälsan ska ingå i vanliga sjukvården och försäkringssystem.

– Rätten till bästa möjliga hälsa är en av de viktigaste mänskliga rättigheterna och vi kan inte ställa grupper mot varandra. Nu är det dags att införa en jämlik tandvård och att tandhälsan integreras i övrig sjukvård och försäkringssystem, säger Cecilia Jansson, Kalmar.

Den tredje frågan de vill lyfta är att arbetsgivare försöker att undkomma fasta anställningar genom att dra nytta av Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans bidragssystem. Catrin Alfredsson, Oskarshamn, menar att det bidrar till att arbetsgivaren väljer att ta in praktikanter istället för att fastanställa personal.

– Det är inte OK. Att praktisera ska vara en möjlighet att prova andra yrken och få möjlighet att finna nya vägar i arbetslivet. Stapla korttidsanställningar på varandra för att undkomma anställningar är ingen bra väg, säger hon.

Kongressen äger rum 16 till 18 augusti och då kommer en ny förbundsstyrelse att väljas.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt