Annons:

C:

I ett pressmeddelande bedyrar Centerpartiet att man har kommundirektören Carolina Leijonrams "bästa för ögonen". Bilden är ett montage.

C: "Har kommundirektörens bästa för ögonen"

Ingen ledande centerpolitiker tycks vilja ställa upp på en intervju efter kvällens krismöte. Alldeles nyss skickade partiet ut ett pressmeddelande där man återigen betonar att man tar situationen på allvar.

Annons:

Centerpartiet ska ha presenterat en handlingsplan under kvällens möte. Hur den ser ut i sin helhet berättar man inte i pressmeddelandet. 

Där berättar C blott om den första punkten i handlingsprogrammet som lyder såhär: ”Vimmerbyalliansen ska arbeta för att så väl invånare som kommunens anställda får ett ökat förtroende för demokratin. Detta genom ett stärkt politiskt ledarskap och ansvarstagande.”

Centerpartiet skriver såhär: "Vidare går handlingsplanen ut på att förstärka samarbetet mellan politiken och förvaltningen, genom ett starkt samförstånd med den högsta tjänstemannen – alltså kommundirektören."

– Vi ser med största allvar på den situation som har uppstått och jag kan försäkra er om att vi hanterar detta professionellt med kommundirektörens bästa för ögonen, säger Peter Karlsson, gruppstyrelseordförande för Centerpartiet i Vimmerby, i pressmeddelandet. 

– Jag tar på mig en stor del av ansvaret för att vi har hamnat där vi har hamnat och har den senaste veckan rannsakat mig själv, för att komma fram till vad jag behöver förändra i mitt ledarskap. Bland annat kommer jag att förankra hos kommundirektören innan jag arbetar direkt mot medarbetare ute i organisationen, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C), kommunstyrelsens ordförande.

Om handlingsplanen är tillräcklig för de andra partierna i Vimmerbyalliansen är högst osäkert. Moderaterna vacklar fortfarande och har ett nytt möte inbokat på tisdag.

Pressmeddelande avslutas på följande sätt: "Har du frågor, kontakta gärna: Peter Karlsson, gruppstyrelseordförande Centerpartiet". Peter Karlsson har dock inte gått att nå under söndagskvällen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt