Annons:

POPULÄR BUTIK I VIMMERBY TILL SALU

En av Vimmerbys mest populära butiker till salu. Foto: Jakob Karlsson

POPULÄR BUTIK I VIMMERBY TILL SALU

Populära bokhandeln i Vimmerby är till salu. Nuvarande ägarna Annicha Gustafsson och Tove Karlstedt söker nya utmaningar efter att ha drivit butiken i cirka tio år. Det berättar Vimmerby Tidning i kväll.

Annons:

Många bokhandlare i Sverige har fått stänga igen under de senaste åren och många går på knäna. I Vimmerby har bokhandeln blomstrat efter flytten till den nya, större lokalen. Astrid Lindgren och turismen i Vimmerby hjälper förstås till.

Trots det meddelar ägarna nu att de vill sälja sin butik.
– Det här är ett beslut som inte bottnar i något negativt, snarare tvärtom. Det är ett bra företag, vi ingår i en trygg kedja och det är en rolig bransch. Men vi känner båda att det är dags för nya utmaningar och ska vi göra något annat ska vi göra det nu. Vi tror också det kan vara bra att någon annan kommer in i företaget och ser på möjligheterna med lite nya ögon än vi har efter tio år, säger Annicha Gustafsson till Vimmerby Tidning.

"En spännande bransch"

Ägarna hoppas på att någon intressent ska nappa på erbjudandet:

– Vi hoppas förstås att någon vill driva bokhandeln vidare. Det är en spännande bransch och man knyter så många fina relationer. Med personalen, kunder, författare, leverantörer… Det har varit roligt, lärorikt och inspirerande.

När en försäljning kan vara klar återstår att se.

– Inget är spikat. Först vill vi se vilket intresse som finns, innan vi tar nästa steg, säger Gustafsson till Vimmerby Tidning.

Företaget omsatte 5,8 miljoner förra året och gjorde en vinst på 100 000. Utöver ägarna har butiken tre tillsvidareanställda. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt