Annons:

Socialdemokraterna krävde extra KS – vill ha svar på frågor

Peter Högberg, Helen Nilsson och Daniel Nestor vill ha svar på fem frågor. Foto: Socialdemokraterna

Socialdemokraterna krävde extra KS – vill ha svar på frågor

Socialdemokraterna krävde på söndagen att kommunstyrelsen skulle sammankallas på måndagen eller tisdagen. I dag hålls också ett extrainsatt sammanträde med kommunstyrelsen.

Annons:

"I går söndag så krävde vi socialdemokrater genom Helen Nilsson att kommunstyrelsen skulle sammankallas idag eller senast imorgon och att dessa punkter skulle upp på dagordningen. Vi kan nu se att så är fallet. Angående kommunstyrelsens i Vimmerby kommuns arbetsmiljöansvar. Anledningen är att vi som KS har krav att följa angående våra medarbetares arbetsmiljö. Därav så ställer vi ett antal frågor som vi anser behöver besvaras snarast eller att en tidsplan för när svaren kan fås", skriver Socialdemokraterna.

Här är de fem frågor Socialdemokraterna vill ha svar på:

1. Vi behöver i första hand ta beslut om, och göra en riskbedömning och konsekvensanalys av läget för vår ledningsgrupp inom kommunstyrelseförvaltningen. Exempelvis Hur påverkas tjänstemännen av att KSO åter ska arbeta i huset?

2. Det behöver tas beslut om att upprätta en handlingsplan, det har pratats länge om detta men inte genomförts. Vilka ska ingå i ett upprättande?

3. Det ska tas beslut om att upprätta en rehabiliteringsplan för att få kommundirektören i arbete. Vem företräder arbetsgivarsidan?

4. Hur har dialog förts med den sjukskrivne kommundirektören och majoritetens politiker? Hur har kommunikation förts med HR-chef och majoritet?

5. Hur har dialog förts med vikarierande kommundirektör, vilka signaler har givits, finns delade tankar och överenskommelser?

S, genom Helen Nilsson, Daniel Nestor och Peter Högberg, skriver att det här är ett led i att ta det arbetsmiljöansvar de är satta att ta vilket redan borde vara gjort. 

"Det kan vara så att arbetsmiljöverket kanske kan hjälpa till med att reda ut vårt ansvarsförhållande", avslutar partiet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt