Annons:

Moderater från länet iväg på stämma:

Jan R Andersson och Carl-Wiktor Svensson (bakgrunden) deltar på M-stämman i Västerås. Foto: Ossian Mathiasson

Moderater från länet iväg på stämma: "Vår politik behövs för att få Sverige på fötter"

I dag börjar Moderaternas partistämma i Västerås. Fem ombud är på plats från Kalmar län. Det handlar om Malin Sjölander, Sten Olof Johansson, Jan R Andersson, Charlotte Carlgren och Carl-Wiktor Svensson.

Annons:

Under stämman kommer Moderaterna diskutera Sveriges samhällsproblem både nu och i framtiden.

"Några av förslagen som finns på utgår kring det som kallas samhällskontraktet. Samhällskontraktet bygger på att alla som bor här förväntas bidra till det gemensamma genom att anstränga sig, betala skatt och vara goda medborgare. I gengäld förväntas staten göra det som endast staten kan göra. Upprätthålla tryggheten, säkerställa en stark välfärd och säkerställa att människor ska kunna växa av egen kraft. Staten brister i sin del av samhällskontraktet och Sveriges utmaningar är många och stora. Under partistämman kommer det därför debatteras hur polisens kapacitet kan öka och hur vi kan mobilisera mot de kriminella gängen", skriver länsmoderaterna i ett pressmeddelande.

Frågor som bland annat kärnkraftens framtid, jobb och företagande, en ny modell för svensk sjukvård och hur vi bäst integrerar nyanlända, kommer också vara viktiga frågor under partistämman, skriver Moderaterna.

– Jag ser fram emot att få delta på vår partistämma. Särskilt denna där vi Moderater åter visar vår starka ställning inom åtgärder för att få fler företagare och bättre skattepolitik. Men också där vi befäster vår position som försvarare av samhällskontraktet. Många av förslagen handlar om att slå tillbaka mot kriminalitet, droger och otrygghet. Men allra mest gläds jag åt att vi åter kan leverera ett flertal konkreta förslag för att få en bättre sjukvård i landet, satsningar på cancervården och fler medarbetare inom vården. Nu visar vi tydligare än någonsin att den moderata politiken behövs för att få Sverige på fötter igen, säger Malin Sjölander, förbundsordförande.

– Att en Europeisk Magnitskij-lagstiftning nu kan bli partiets officiella politik, en fråga som jag drivit under flera år, är en framgång och en viktig utrikespolitisk markering. Korrumperade människor ska diskvalificeras från demokratier, säger Jan R Andersson, riksdagsledamot.

– Det är på partistämman vi formar den politik som partiets företrädare ska driva kommande år. Jag har personligen skrivit flera motioner med inspel från medlemmar, medborgare och mig själv som ska göra hela Sverige mer attraktivt och lönsamt. En lägre bränsleskatt, bättre villkor vid expropriering och lönsammare skogsbruk- för att nämna några förslag, säger Carl-Wiktor Svensson, ordförande Moderaterna i Hultsfred.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt