Annons:

KLART: INGET KOLLO I STJÄRNEVIK I ÅR

Färdigbadat. I år blir det inget Stjärnevikskollo vid Juttern norr om Vimmerby. Foto: Vimmerby kommun

KLART: INGET KOLLO I STJÄRNEVIK I ÅR

I mars lovade Peter Högberg (S) att Stjärnevikskollot skulle arrangeras i år. Nu kan Dagens Vimmerby berätta att det definitivt inte blir något kollo. – Man kan nog räkna med att det inte blir något kollo, säger Anders Degerman, enhetschef för folkhälsa.

Annons:

Turerna runt Stjärnevikskollot har varit många. I december blossade diskussionen upp för första gången sedan kultur- och fritidsnämnden beslutat sig för att omfördela pengarna från Stjärnevikskollot till en gemensam pott för sommaraktiviteter.

Peter Högberg (S) var ordförande i den numera nedlagda nämnden och har genom hela diskussionen hävdat att kollot inte läggs ned. Så sent som i mars månad stod han i talarstolen i fullmäktige och berättade att det blir ytterligare en kollosommar vid sjön Juttern för Vimmerbykidsen.

Nu kan Dagens Vimmerby berätta att kollot definitivt läggs ned.

– Kommunen kommer inte ha något kollo och som det låter på Södra Vi så kommer de inte heller att ha det. Södra Vi tittar i stället på en annan verksamhet vid Ulfveskog i Södra Vi. Man kan nog räkna med att det inte blir något kollo i år.

”Inte ändrats så mycket”

Södra Vi och kommunen har diskuterat en lösning för Stjärnevikskollot, men enligt Anders Degerman anser föreningen att det blir för dyrt.

– Södra Vi har velat fortsätta, men insåg att det var svårt att genomföra det när de inte får pengar från kommunen. Nu har de i stället sökt pengar för en annan verksamhet och vi håller på och diskuterar den. Det handlar om verksamhet med olika inslag vid Ulfveskog.

I mars sa Peter Högberg att det blir ett kollo. Vad har förändrats sedan dess?

– Egentligen har det inte ändrats så mycket, men då trodde man fortfarande att Södra Vi ville fortsätta som tidigare.

”Blir väldigt bra”

Anders Degerman tycker att nedläggningen av kollot känns korrekt.

– I och med att vår verksamhet kommer att komma fler barn till del och under en större del av sommaren tror jag att det här blir väldigt bra. Hade vi haft obegränsade resurser så är ett kollo jättetrevligt för de barn som är där, men nu har vi inte det. Det gäller att använda de medel man har på ett klokt sätt. Det här har ingenting med nedskärningar att göra, utan det är en satsning för att få ut mer av de pengar vi har.

Dagens Vimmerby har sökt representanter för Södra Vi IF. Senare i kväll publicerar vi en artikel med Peter Högbergs syn på frågan. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt