Annons:

BESKEDET: 1,6 MILJARDER SATSAS PÅ SJUKHUSET

Länsunionen kommer satsa 1,6 miljarder på Västerviks sjukhus fram till 2025. Foto: Arkivbild

BESKEDET: 1,6 MILJARDER SATSAS PÅ SJUKHUSET

Region Kalmar kommer genomföra en jättesatsning på Västerviks sjukhus fram till 2025. Totalt satsas 1,6 miljarder på flera olika projekt.

Annons:

Den övervägande majoriteten av pengarna läggs på en helt ny fastighet för psykiatrin som bedöms kosta 1,5 miljarder. Den ska kunna tas i bruk senast 2025. 

Utöver det kommer lokalerna för medicinkliniken och neonatalverksamheten byggas om och moderniseras. 

 – Det känns fantastiskt skönt att kunna ge så väl medicinkliniken som neonatalverksamheten moderna och ändamålsenliga lokaler. Att dessutom, under perioden, kunna bygga helt nya lokaler för psykiatrin i Västervik är en otroligt viktig satsning, säger Christer Jonsson (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvården. 

"Visar Region Kalmar läns kraft och styrka"

Medicinkliniken lyfts med 50 miljoner kronor. En förstudie har tagits fram och ombyggnationen ska ge bättre arbetsmiljö och skapa utrymme för en sammanhållen palliativ enhet.

– Att vi kan göra allt det här utan att behöva låna en enda krona, visar Region Kalmar läns kraft och styrka. De satsningar som Länsunionen nu genomför i Västervik kommer att innebära bättre service för patienter, bättre arbetsmiljö för medarbetarna och bättre utgångsläge vid framtida rekryteringar, säger Angelica Katsanidou (S), regionråd med ansvar för personalutskottet.

 Neonatalverksamheten ska vara ombyggd under första kvartalet 2021 och kostnaden bedöms bli 31 miljoner.  

– Av den totala investeringsramen för Region Kalmar 2019-2025 går drygt en tredjedel till satsningar i Västervik. Det här är utan tvekan en signal om hur viktigt Västerviks sjukhus är för länet, säger Pierre Edström (L), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt