Annons:

Fjällgård lyfte barnomsorgen:

Peter Fjällgård lyfte frågan om barnomsorg på obekväma tider. Foto: Arkivbild

Fjällgård lyfte barnomsorgen: "Får väl ställa barnet i enbuske"

Sju år har gått sedan Peter Fjällgård (V) lyfte frågan om barnomsorg på obekväma tider. Men det är fortfarande inte på gång.
– Vi har inte pengar, säger Peter Karlsson (C), ordförande i nämnden.

Annons:

Under ledamöternas frågestund på kommunfullmäktige tog Peter Fjällgård upp frågan om barnomsorg på obekväma tider, så kallat "Nattis". 

– När jag för första gången lyfte det här var Tuva-Lisa fyra år. Nu är hon elva. Min fråga är hur och var arbetet med barnomsorg på obekväm tid ligger? 

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Peter Karlsson (C) svarade:

– Det är en fråga vi ofta diskuterar i BUN. Vi har valt att inte införa det förrän en ny förskola byggs. Vi har inga lokaler just nu. Vi trodde vi skulle få en i Bullerbyn, men den fyller vi också dagtid. Det är också förenat med stora kostnader, men vi hoppas göra det i bra samverkan i och med den nya förskola. Men med den prognos vi har så har vi inte möjlighet,  sa Karlsson. 

Fjällgård tog ordet en gång till.

– Vi har inte pengar, säger ni. Men med en ny förskola löser sig allt, säger ni. Vad händer på de befintliga förskolorna på kvällstid och helger? Om mamma och pappa går på vid klockan 22, så får de väl ställa barnen i en enbuske... Jag tror inte att det bara löser sig med en ny förskola. Det är en lång process och stora förändringar kräver tid. Vi har tomma lokaler, sa Fjällgård.

Peter Karlsson:

– Man kan tycka att det bara är att plocka in dem på ordinarie förskolor, men professionen säger att det inte funkar så. Barnen behöver lite andra ytor för vila och så. Självklart kan vi öppna, men då måste vi få mer pengar från fullmäktige. Det finns inget vi kan dra ner på, sa han. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt