Annons:

Novus: SD nu bästa partiet på lag och ordning

Jimmy Åkesson och hans Sverigedemokrater anses nu, enligt Novus, vara det bästa partiet på frågor avsende lag och ordning. Foto: Simon Henriksson

Novus: SD nu bästa partiet på lag och ordning

Moderaterna anses inte längre vara det parti som har den bästa rättspolitiken. Det framgår av Novus novemberundersökning. Partiet som nu har lagt beslag på den titeln är Sverigedemokraterna.

Annons:

I undersökningsföretaget Novus novemberundersökning över vilket parti som anses vara bäst i de viktigaste sakfrågorna, har ett historiskt skifte skett avseende lag och ordning.

Moderaterna har abonnerat på titeln att vara bästa parti i den frågan, men nu skriver Novus att det är statistiskt säkerställt att SD tagit över den positionen.

 ”Att SD inte ens bjöds in till samtalen att lösa problemen med brottsligheten har så klart gynnat SD i denna fråga. Genom det agerande visade regeringen tydligt att SD absolut inte har något med nuvarande situation att göra och att man inte ens vill ha med dem i en möjlig lösning”, skriver Novus i sin analys.

I topp i två av de tre viktigaste frågorna 

I undersökningen frågade Novus 1 016 personer vilket parti de anser ha bäst politik i ett antal olika sakfrågor.

I och med det historiska skiftet avseende rättspolitiken får nu Sverigedemokraterna mest stöd i två av väljarnas tre viktigaste sakfrågor: invandring och integration, samt lag och ordning – 35 respektive 24 procent.

S bäst på sjukvård och utbildning

Socialdemokraterna anses vara det parti som har bäst politik i sex av väljarnas tio viktigaste frågor, bland annat sjukvård, skola/utbildning och äldreomsorg. Samtidigt har partiet de svagaste opinionssiffrorna på många år.

Kristdemokraterna anses tillsammans med Socialdemokraterna ha den bästa politiken avseende äldreomsorg och Miljöpartiet har den bästa klimatpolitiken.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt