Annons:

Budgivningen avslutad för området – nya lägenheter skapas

Budgivningen för Vendledal är avslutad. Foto: Vimmerby kommun

Budgivningen avslutad för området – nya lägenheter skapas

Budgivningen för området Vendledal är avslutad. Det vinnande budet landade på 2,7 miljoner kronor. Totalt blir det tolv nya lägenheter.

Annons:

Området Vendledal, med en tomtarea på 6 000 kvadratmeter, gick ut på öppna marknaden i slutet av 2019. Utgångspriset låg på drygt 2,4 miljoner kronor. 

I annonsen skrev man att det handlar om en "tomt i centralt och attraktivt läge som vänder sig till fastighetsutvecklare/byggare". Minst ska tomten bebyggas med 6 villor, par- eller radhus. 

Enligt kraven från kommunen ska byggstart påbörjas inom två år från och med tillträdesdatum. Det är kommunen som ansöker om rivningslov för byggnader på Vendledal 2 och del av Vimmerby 3:3 samt genomför rivningen. Samtliga tillkommande kostnader för anslutning av värme, vatten, avlopp, fiber och el ska köparen stå för.

Avslutad budgivning

Andreas Horste, samhällsbyggnadschef i kommunen, berättade tidigare att ett antal intressenter aviserat intresse innan annonsen gick ut. 

Enligt protokollet från kommunstyrelsens senaste sammanträde är budgivningen avslutad med ett vinnande bud på 2,7 miljoner kronor. Vid presskonferensen efter kommunstyrelsesammanträdet sa kommunpolitikerna att budgivningen inte var helt färdig. Men – enligt protokollet – är det avslutat. 

Kommunalrådet Jacob Käll (C) skriver i ett mejl att man kan informera mer om Vendledal kommande vecka vid en pressträff.

Enligt protokollet blir det tre fyrparhus med totalt tolv nya lägenheter i norra delen av Vimmerby stad.

Vi har sökt Andreas Horste utan resultat. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt