Annons:

LÄNET: Dömd centerpartist uppmanas att avgå

En centerpartist i länet döms för misshandel och olaga hot. Foto: MostPhotos

LÄNET: Dömd centerpartist uppmanas att avgå

En centerpartist i Kalmar län döms för att ha misshandlat och hotat en ung kvinna. Nu kommer han att uppmanas att lämna partiet och sina poster, skriver Barometern.

Annons:

Mannen representerar Centerpartiet i en av länets kommuner. Det hela inträffade i politikerns bostad för knappt ett år sedan. Politikern och den unga kvinnan hamnade i en dispyt och mannen hotade henne med att "jämna henne med marken" och "vika ner henne". 

Efter det tog mannen ett grepp om kvinnans nacke och slet omkull henne. Han gav henne även en spark på benet. 

Centerpartisten har förnekat brott och sagt att händelsen var helt annorlunda. Men med hjälp av vittnesuppgifter och journalanteckningar anser tingsrätten att hennes historia är styrkt. 

Mannen är sedan tidigare dömd för misshandel. Då, för tio år sedan, slog han också en kvinna vid två olika tillfällen. Han har också dömts för bland annat rattfylleri och våldsamt motstånd. 

"Ska ha ett visst uppförande"

Påföljden blir villkorlig dom förenat med 75 timmars samhällstjänst. Han ska också betala skadestånd på 12 625 kronor.

Centerpartiet ser allvarligt på händelsen och domen.

– Alla våra kandidater skriver på en kandidatförsäkran om att man ska ha ett visst uppförande när man representerar partiet. Man garanterar också att man inte har några skelett i garderoben sedan tidigare. Den här personen har snarare gjort det motsatta, säger Filip Qvarnström, ombudsman för Centern i Kalmar län, till Barometern. 

Mannen kommer nu uppmanas att avgå och avsäga sig sina uppdrag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt