Annons:

Nilsson Nachtweij om att hon inte lämnat:

Ingela Nilsson Nachtweij om att hon inte lämnat fullmäktige.

Nilsson Nachtweij om att hon inte lämnat: "Haft datorhaveri"

Ingela Nilsson Nachtweij berättade i mars att hon skulle lämna fullmäktige. Men det har hon ännu inte gjort.
"Jag har haft datorhaveri", skriver hon i ett sms.

Annons:

I mitten av oktober lämnade Ingela Nilsson Nachtweij kommunalrådsuppdraget. Då tog hon också en paus från kommunfullmäktige. Den 12 mars i år bestämde hon sig för att lämna Vimmerbypolitiken. Mandatet i fullmäktige skulle sägas upp.

"Efter det senaste halvårets turbulens i politiken i Vimmerby väljer jag nu att lämna politiken. Det innebär att jag avsäger mig min plats i kommunfullmäktige. Anledningen är att jag upplever att det inte finns utrymme för mig att prata och driva den politik jag brinner för och som jag är övertygad kan göra Vimmerby till en bättre kommun att bo och verka i”, skrev hon på Facebook.

Men hon har inte formellt avsagt sig uppdraget. 

"Många har bett mig vara kvar i KF, men jag har haft datorhaveri och det har inte blivit av att skicka in en avsägelse mitt i viruskrisen", skriver hon i ett sms. 

"Någon brådska är det väl inte"

Med tanke på coronaviruset är det ingen brådska, menar hon.

"Nu får jag inte delta på KF av två skäl så någon brådska är det väl inte. På grund av Covid19 är det bara 8 av 14 som är utsedda att företräda C ikväll och jag är inte en av de som partiets gruppstyrelse utsett", skriver hon i sms:et. 

Samtidigt skriver hon så här om förundersökningen mot henne. 

"Och eftersom min partikamrat Erik Paulsson polisanmälde mig för sms från en privat telefon och åklagare Gunilla Öhlin har inlett en förundersökning om det som jag välkomnar och jag hoppas att de hör av sig om det snart. Det har gått 8 månader sedan polisanmälan gjordes och jag inväntar ett avgörande av det eftersom den polisanmälan tynger mig", skriver hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt