Annons:

Beslutet: Kommunen köper chefsutbildningar för 5,5 miljoner

Kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C) berättar att man valt att jobba vidare med samma leverantör av chefsutbildningar som tidigare. Ett nytt sjuårsavtal är tecknat med ett maxtak på 5,5 miljoner kronor för köp av utbildningar. Foto: Simon Henriksson

Beslutet: Kommunen köper chefsutbildningar för 5,5 miljoner

Under ett antal år har Vimmerby kommun köpt ett utbildningsprogram för sina chefer. Nu förlänger man avtalet med samma leverantör – ett avtal som kan vara värt 5,5 miljoner kronor över sju år.

Annons:

Vimmerby kommun har haft ett ledarutbildningsprogram som har löpt under ett antal år. Nu går avtalet ut, och när det var dags att handla upp på nytt gick uppdraget till samma leverantör igen.

– För kommande sju år har vi köpt en utbildning som berör ett 90-tal ledare/chefer i kommunen. Sedan kan det ju tillkomma fler på vägen, säger kommunstyrelsens ordförande jacob Käll (C).

Värdefullt för kommunen 

Jacob Käll anser att utbildningsprogrammet är värdefullt för kommunen.

– Vi tycker att det ger ett bra resultat. Poängen är att alla går samma utbildning tillsammans, säger han.

Vad kommer utbildningspaketet att kosta?

– Taket är på 5,5 miljoner kronor för sju år. Kostnaderna för detta har diskuterats, och det kan tyckas att det är mycket pengar. Och det är klart att 5,5 miljoner är mycket pengar, men om man slår ut den kostnad vi hade under den förra avtalsperioden så handlar det om ungefär 30 000 kronor per person, säger Jacob Käll.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt