Annons:

C: Politisk pajkastning från M

Karin Helmersson (C) regionråd. Foto: Pressbild

C: Politisk pajkastning från M

Moderaterna gick förra veckan ut och sågade förslaget om “Matens hus”. Per-Gustav Johansson(M) ansåg att det var bättre att lägga pengar på annat. Nu slår Karin Helmersson (C) tillbaka. 

Annons:

Pär-Gustav Johansson (M) vill att man ska våga skrota planerna på ett “Matens hus”. Det är slöseri med pengar menar han i en artikel i vår tidning. “Skrota planerna nu”, säger han och hänvisar också till en debattartikel i Barometern där Hushållningssällskapet menar att det kostar mellan 50 och 150 miljoner kronor med ett Matens hus. 

Karin Helmersson är regionpolitiker och tycker han kommer med fula argument. 

– Det här är politisk pajkastning. Vi har tagit beslut om att 875 000 kronor där vi utlyser ideér om hur ett Matens hus skulle kunna se ut, säger regionrådet Karin Helmersson .

 

Hon menar att det är en välkommen satsning för en av de  viktigaste näringarna i regionen. 

– Den sysselsätter närmare 10 000 personer här. Det är tråkigt att M ser det som ett slöseriprojekt. Det handlar inte om att bygga monument. Syftet är att stärka näringen. 

 

Hon är noga att påpeka att inte regionen kommer att bygga anläggningen. 

– Om det blir ett Matens hus och om det kostar mellan 50-150 miljoner kronor så handlar det inte om några skattepengar. Vi kommer inte bygga anläggningen med skattepengar. 

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagensvimmerby.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt