Annons:

Berglund (S) om enkäten:

Eva Berglund.

Berglund (S) om enkäten: "En eloge till personalen"

Många av de äldre i Vimmerby kommun är nöjda med hemtjänsten. 96 procent anser att bemötandet alltid är bra. – Det är jättepositivt. Det tyder på att vi har bra personal i verksamheterna, säger socialnämndens ordförande Eva Berglund (S).

Annons:

210 brukare inom hemtjänsten fick svara på en mängd olika frågor i en enkät från Socialstyrelsen. Den visade att många är nöjda med hemtjänsten. 96 procent tycker att bemötandet alltid eller oftast är bra. 97 procent anser att personalen ibland/oftast/alltid lyssnar på brukarnas åsikter. 83 procent tycker att personalen utför sina arbetsuppgifter ganska bra eller mycket bra och lika många tycker att personalen har tillräcklig tid för sina arbetsuppgifter. 99 procent har förtroende för några/de flesta/alla i personalen. 

– Jag tycker att det är jättepositivt. Det tyder på att vi har bra personal i verksamheterna, det är ju så att man får högt betyg i bemötande och det är en eloge till personalen, säger socialnämndens ordförande Eva Berglund (S). 

Många känner sig ensamma

Bara tre procent uppger att de är missnöjda med hemtjänsten. 

– Lyftet har skett inom hemtjänsten och de viktigaste sakerna som vi direkt kan påverka har ökat i positiv riktning. Det känns jättebra. 

Däremot är det många som känner sig ensamma. Nästan sex av tio känner sig ensamma då och då eller ofta. 47 procent uppger att de har lätta eller svåra besvär med ångest, ängslan eller oro. 

– Det är skrämmande. Där har vi ett bekymmer, men vad kan man göra? Vi försöker med vissa delar, men det är jättesvårt. Allt handlar om vad brukaren vill och det beror på vilka behov man har. Det var samma sak förra året och det är väldigt tråkigt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt