Annons:

Kommunerna:

Jacob Käll och Lars Rosander, båda Centerpartiet, är KSO i Vimmerby respektive Hultsfred.

Kommunerna: "Tack näringslivet för kraft och stöd"

Vimmerby och Hultsfreds kommun tackar nu gemensamt näringslivet. Tacksamheten beror på stödet som visats för infrastrukturfrågorna.

Annons:

De två kommunerna, Vimmerby och Hultsfred, har i samverkan med ett hundratal lokala företag reagerat och valt att inkomma med ett gemensamt yttrande efter Trafikverkets nya riksintressen. Kritiker menar att förändringarna kring riksintresse riskerar att infrastrukturinvesteringar i Kalmar län nedproriteras. 

– Genom samlade krafter inom regionen, dess kommuner och det lokala näringslivet har våra röster lyfts. Det är vi tacksamma för! Vi hoppas nu och tror att våra synpunkter, genom Länsstyrelsens remissvar, får gehör, säger Jacob Käll (C), kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby, i ett gemensamt pressmeddelande.

Lars Rosander, hans motsvarighet i Hultsfreds kommun, säger så här:

– Det engagemang som företagen visat är ett kvitto på hur viktig denna fråga är. Transporter för såväl människor som gods måste prioriteras i våra bygder, inte nedgraderas.

Trafikverket kommer att sammanställa inkomna synpunkter och bedömningen är att det nya utpekandet kommer att antas under hösten 2021. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt