Annons:

Lade ned kollot – nu måste kommunen betala tillbaka medel

Vimmerby kommun måste betala tillbaka cirka 55 000 kronor till statskassan. Pengarna har inte använts. Foto: Jakob Karlsson

Lade ned kollot – nu måste kommunen betala tillbaka medel

Vimmerby kommun beviljades 224 349 kronor i stöd för att genomföra sommaraktiviteter. Samma år lades Stjärnevikskollot ned – men hela regeringsstödet användes inte.
Nu måste kommunen betala tillbaka cirka 55 000 kronor till statskassan.

Annons:

Stjärnevikskollot kostade kommunen cirka 120 000 kronor att arrangera per år. Den största delen av kostnaden åts upp av transporter av barnen till sjön Juttern där kollot, tillsammans med Södra Vi IF, arrangerats i cirka 30 år.

I slutet av 2015 fattade numera nedlagda kultur- och fritidsnämnden beslut om att lägga ned det populära kollot – och beslutet blev mycket hårt kritiserat.

I stället för kollot satsades medel på bland annat Fabriken on tour och att föreningslivet fick möjlighet att arrangera sommaraktiviteter – men Södra Vi IF:s ansökan om att arrangera Stjärnevikskollot fick nej från kommunen.

55 000 tillbaka till statskassan

Totalt fick kommunen ett regeringsstöd på 224 349 kronor för att arrangera ett kollo. Hela beloppet har inte använts och nu måste kommunen betala tillbaka tiotusentals kronor. Totalt handlar det om 54 675 kronor som går tillbaka till statskassan.

Mängder med artiklar om nedläggningen av Stjärnevikskollot kan du läsa här

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt