Annons:

Efter åtta år – nu har Majid äntligen hittat sin bror

Vimmerbybon Majid Ahmadi har äntligen fått kontakt med sin bror. Foto: Jakob Karlsson

Efter åtta år – nu har Majid äntligen hittat sin bror

På flykten bort från talibanerna i Afghanistan tappade Vimmerbybon Majid Ahmadi bort sin äldre bror. Sedan dess har han i stort sett frågat varenda människa han träffat om sin bror. Nyligen gav sökandet äntligen resultat – och nu har bröderna äntligen kontakt med varandra igen.
– Det är så jäkla roligt, berättar han.

Annons:

För åtta år sedan lämnade Majid Ahmadi och hans bror Afghanistan. Deras mamma dog när barnen var små och pappan dödades av talibanerna. Bröderna bestämde sig för att fly till Europa – men i Turkiet gick allt snett. Smugglarna placerade bröderna på olika båtar – och Majids båt blev stoppad av gränspolisen.

Sedan den dagen har han aldrig haft kontakt med sin bror.

– Jag fördes tillbaka till Afghanistan och satt i fängelse i tio dagar. Det har varit mycket skit sedan dess…, berättar Majid.

"Jobbigt för mig i början"

Majid gjorde ett nytt försök att ta sig till Europa och 2015 kom han till Sverige som ensamkommande flyktingbarn. På hela resan har han frågat människa efter människa: ”Har du sett Hamid, min bror?”

Det hjälpte inte och åren gick.

– Det var jobbigt för mig i början i Sverige eftersom jag inte hade någon familj kvar. Det är bara min bror som lever och jag visste inte vad om hänt med honom.

På vägen till Sverige stötte Majid ihop med kioskmedarbetare på en flygplats i Nederländerna.

– Jag frågade honom om min bror och han sa ”Hamid!” direkt. Det visade sig att Hamid hade bott i Nederländerna i sju år och att de två hade varit på samma boende i två år. Nu hade de inte kontakt med varandra längre, men han frågade alla han kände om Hamid.

"Trodde inte det var jag"

Till slut gav det resultat och det visade sig att Hamid tagit sig till Kanada.

– Han ringde till mig och sa att han fått kontakt med Hamid och att Hamid ville ha min Facebook. Vi fick kontakt och han trodde inte det var jag första gången vi pratade med varandra, men jag berättade allting och vi pratade om allt som hänt. Det är så jäkla roligt och jag har gråtit så mycket under de senaste veckorna.

Nu drömmer Majid om att få träffa sin bror.

– Det vill jag jättegärna göra. Det är jobbigt att vara utan någon i sin familj och allra helst skulle jag vilja bo med min bror, men jag vet inte om det går. Jag hoppas verkligen, säger Majid och fortsätter:

– Jag har tänkt jättemycket på min bror och hade svårt att sova när jag kom till Sverige. Jag var ensam och träffade några läkare. Jag försökte tänka på något annat och studera, men det är först nu det känns det bra igen. Äntligen har vi kontakt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt