Annons:

”Gästerna ska serveras rejäla mål mat”

Stefan Johansson och Martin Frederiksen Långsjöns restaurang

”Gästerna ska serveras rejäla mål mat”

Stefan Johansson från Totebo, tar över Restaurang Långsjön som ligger mitt i mellan Västervik och Vimmerby. Redan den första april kommer Långsjöns restaurang att öppna. Han är glad över att ha fått chansen och utsikten över sjön är bedårande.
- Bättre arbetsplats kan man inte få, säger han.

Annons:

Restaurangbyggnaden är nyrenoverad av fastighetsägarna. Inne i restaurangen är allt ommålad, köket har öppna ytor ut mot kunderna och uteserveringen är renoverad.

- Det kommer att bli bra. Här kan jag stå i köket och laga maten till mina gäster och samtidigt prata med dem. Målet är att det ska bli en genuin och personlig stämning här, säger Stefan Johansson.

Anledningen till att han väljer att ta över restaurangverksamheten är att flera personer har frågat varför han inte tar över Långsjöns restaurang.

- Jag åkte hit under hösten 2018 och jag fastnade för läget och kände att jag ger det en chans.

Till att börja med kommer menyn att bestå av husmanskost, smörgåsar och burgare. När Stefan växt in i den nya arbetsplatsen vill han utveckla menyn med skogens och havets läckerheter.

- Svamp, vilt och goda fiskrätter.

Det som redan från början ska utmärka den nya restaurangen är att gästerna inte ska härifrån och vara hungriga.

- Gästerna ska serveras rejäla mål mat.

Erfaren kock

Stefan Johansson driver sedan några år tillbaka Stefans Matglädje i Totebo. Han har en pizzeria i hemmet där han bor och verkar. Tidigare har han drivit restauranger i Vimmerby.

- Jag är väldigt intresserad av mat och jag vill att gästerna ska vara nöjda.

Han kommer att arbeta tillsammans med Martin Frederiksen.

- Jag har hjälpt till i flera av Stefans restauranger sedan jag var 12-13 år gammal. Vi känner varandra väl och har samma intresse för mat och jakt, säger han.

Restaurangen kommer att sälja matlådor, take away och hoppas att restaurangens läge kommer att göra det populärt för pendlare att stanna och köpa med sig riktig lagad med sig hem efter arbetet.

- Det är många som pendlar mellan Västervik och Vimmerby, så de kan stanna här, mitt i mellan de båda orterna för att handla sin kvällsmat, säger Stefan Johansson.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt