Annons:

  • Erika Winblad berättar om hur det är att leva och bo i norra Italien

  • Erikas man är företagsläkare och redo för en ny arbetsdag

Erika bor i Italiens värst coronadrabbade område

Erika Winblad bor i Cremona som är det värst drabbade området av coronautbrottet. Hon berättar om hur hon och familjen hör sirener dygnet runt, obeskrivlig situation på sjukhusen och hur det är att leva i en stad som är satt i karantän.

Annons:

Erika är från Valdemarsvik och vistas varje sommar i Västerviks kommun, men sedan många år tillbaka bor hon i Cremona i Italien. Hon berättar i ett mail för Dagens Västervik om hur livet har förändrats i och med att Coronasmittan spridit sig i den stad hon lever och bor i.

– Jag bor i Cremona i ett av det värst drabbade områden. Jag är själv sjuk sedan mer än en vecka tillbaka men hoppas vara på bättringsvägen nu.

Hela Cremona är i karantän.

– Vi får inte gå ut överhuvudtaget. Vi hör ambulansernas sirener dygnet runt. Sjukhuset är fullbelagt. Min svägerska som jobbar på sjukhuset säger att situationen är obeskrivlig. Som tur är har vi fått hjälp av Kina som skickat läkare och från USA har ett fältsjukhus levererats som byggts upp. Många donationer har gjorts. Barnen är hemma sedan en månad från skolan. De har läxor och lektioner online. På kvällen spelar de fotboll på vår innergård. De längtar tillbaka till skolan, skriver Erika Winblad.

  

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvimmerby.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt