Annons:

Tusentals har lyssnat på Sportpodden – nu tar vi nästa steg

Malin Söderlund och Matilda Strömdahl kommer fortsätta med Sportpodden hos Dagens Vimmerby.

Tusentals har lyssnat på Sportpodden – nu tar vi nästa steg

Många har lyssnat, kommenterat och gillat de två pilotavsnitten av Sportpodden. Nu är det klart med en fortsättning av programmet som leds av Malin Söderlund och Matilda Strömdahl.
– Det känns jättekul att fortsätta, säger Malin och Matilda.

Annons:

Malin Söderlund och Matilda Söderlund har mycket gemensamt. De spelar fotboll i Vimmerby IF, de är tokiga i sport – och de pluggar media och kommunikation på Linnéuniversitetet.

Som en del av utbildningen skapade de två pilotavsnitt av Sportpodden – en podd fullmatad om idrott i närområdet. Det första programmet gästades av Jonatan Green och det andra av Simon Dahl.

– Det var jättekul att göra de två programmen och vi har fått så många reaktioner, beröm och tips från olika människor. Det känns superroligt, säger Malin Söderlund.

”Lärt oss väldigt mycket”

Programmet har haft tusentals lyssnare och nu är det klart med en fortsättning. Under resten av året har Malin och Matilda praktik – men utlovar ett antal sporadiska poddar fram till nyåret.

Nästa år är tanken att växla upp projektet ytterligare och göra fler poddar.

– Vi känner redan att vi lärt oss väldigt mycket och det ska bli spännande att utveckla Sportpodden ytterligare. Jag tror och hoppas att vi kommer att bli bättre och bättre och vi är tacksamma för alla tips och idéer som vi får av lyssnarna, säger Matilda Strömdahl.

”Känns riktigt bra”

Nästa podd kommer att handla om ett av årets största evenemang i Vimmerby: Novemberkåsan.

– Det är en jättestor händelse med uppemot 100 000 besökare och vi ska grotta ned oss ordentligt i enduron och hoppas få till ett program som är givande både för de som är insatta och de som inte är jätteintresserade av motorsport, berättar Malin.

Dagens Vimmerbys ansvarige utgivare Jakob Karlsson säger så här:

– Det känns riktigt bra att vi gjort klart med en fortsättning och jag är positivt överraskad över kvalitén på de två första programmen. De höll hög klass och podden har alla förutsättningar för att utvecklas vidare. Från DV:s sida var det självklart att försöka få till en fortsättning och det här är ytterligare ett sätt för oss att stärka sportlivets attraktionskraft i hela regionen.

Har ni tips till sportpoddarna? Skicka dem till sportpodden@dagensvimmerby.se.

Vill du lyssna på de två första programmen? De hittar du på iTunes, Soundcloud och Acast. 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt