Annons:

Tunga tapp och starka tillskott för VBK – dags för seriepremiär

Tobias Asklöf och Vimmerby BK kliver in i bowlingsäsongen i dag. Foto: Arkivbild

Tunga tapp och starka tillskott för VBK – dags för seriepremiär

Efter långt uppehåll är det dags för Vimmerby BK:s lirare att ta på sig bowlingskorna igen. Team Mariestad BK väntar i premiären.
– Vi ska definitivt kunna undvika negativt kval, säger Tobias Asklöf.

Annons:

Bowlingsäsongen hann knappt börja innan nedstängningen kom. Allt berodde förstås på pandemin och dess restriktioner. Inte på nästan elva månader har Vimmerby BK spelat match. Nu är det dags igen och för VBK:s del väntar Team Mariestad BK på hemmabanor.

– Det är väldigt länge sedan man spelade. Jag har inte alls hållit i kloten mycket, men det är några som har kört på. Peter (Sandberg) har kört på hela sommaren och det är jättekul att se. Vi har haft en del träningar och en intern tävling i klubben. Det är bra för sammanhållningen och det ser bra ut på många händer trots allt, säger Tobias Asklöf, som sköter laguttagningen tillsammans med Morgan Holmström.

Vimmerby har tappat Jonny Sandberg och Frida Sethsson. Två tunga tapp för klubben.

– Det är avbräck såklart. Jonny har aviserat att han inte ska spela i höst och samma sak gäller för Frida. Vi hoppas att båda ska komma tillbaka under säsongen. Framåt våren är förhoppningen att båda ska vara med. 

Peter Sandberg, som varit borta länge på grund av en handskada, är tillbaka i laget liksom Isac Wall och Petra Söderström. 

– Det är flera starka namn och det behöver vi för att ersätta både Frida och Jonny är jättesvårt. Vi tappar mycket rutin och vinnarskalle i de två, men samtidigt får vi in lite av det också. Jag tycker att a-truppen ser ganska bra ut. 

Ska kunna undvika negativt kval

I Mellanallsvenskan, där VBK spelar, ingår 16 lag och det är svårt att säga något om serien, menar Tobias Asklöf.

– Efter uppehållet är det svårt att veta var klubbarna står. Många har haft det tufft spelarmässigt, men det gäller väl alla sporter under pandemin. Det har tagit hårt på dem och det är svårt att komma tillbaka. 

Vad kan man förvänta sig av er?

– Vi ska definitivt undvika negativt kval. Vi siktar på mitten med hopp om bättre. På papperet ska vi inte vara med topp fyra, men strax bakom ska vi kunna vara. 

"Ska vara hemmastarka"

Vimmerby BK har en ny oljeprofil till den här säsongen. 

– Den inbjuder till typiskt Vimmerbyspel. Vi hoppas att vi ska kunna vara hemmastarka. 

Vilka ser du som nyckelspelare den här säsongen?

– Alla. Det är laget som ska göra det ihop. Peter Svensson har varit väldigt bra sista åren och undertecknad måste också ta ett stort ansvar självklart. Jag måste dra mitt lass, men det måste alla andra också. Morgan (Holmström) hoppas vi ska blomma ut lite till. Robin och Daniel Stefansson ser bra ut också. 

Hur känns det att få ha publik igen?

– Vi hoppas att det kommer en del publik. Det är få förunnat att ha så här mycket publik. Det är roligt och det ska bli jättehärligt med publik igen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt