Annons:

VBK vann tajt match stort:

Tobias Asklöf gjorde en bra match för VBK.

VBK vann tajt match stort: "De grisade medvetet ned banan"

Matchen var väldigt tajt – men det visar inte resultatet. Vimmerby BK vann med 15-4 hemma mot BK Nobel.
– De gick medvetet in för att förstöra banan, säger Tobias Asklöf.

Annons:

Den sista serien slutade förkrossande 5-0 och då hade VBK över 200 kägelpoäng bättre än gästerna Nobel. Men fram tills dess hade matchen varit extremt jämn – även om det inte syntes i resultatet. 

– Första serien är tajt, men vi gör några starka rutor och vinner den med 4-1 välförtjänt, säger Tobias Asklöf.

Den andra serien, som också blev väldigt tajt, gick till Nobel med 3-2. Men där tog Vimmerby totalen, men läget var illavarslande i den tredje serien.

– De börjar bra och strajkar på. De har 5-0 och leder med över 80 kägelpoäng i totalen, men vi vänder på det och det var extremt jämnt på flera banor. En bana slutade lika på noll och på några andra var det några poäng som skilde. Det kunde lika gärna stått 8-7 till dem, men vi hade 10-4, säger Asklöf.

"Spelar jättebra"

Men VBK:s slutrundor fällde avgörandet.

– Då gör vi det väldigt bra, det var samma sak mot Brio förra helgen. Det tar vi med oss, det var väldigt skönt.

15-4 slutade matchen, vilket låter överlägset.

– Men det kunde ha gått hur som helst. Det är en tuff oljeprofil och den är grisig och tuff. De går också medvetet in och förstör den, de spelar med speciella klot och flyttar oljan. Det var taktiskt av dem, de försökte göra banan ännu grisare och ännu värre. 

Någon som förtjänar beröm?

– Det är undertecknad då. Jag spelar jättebra rent tekniskt, men det är flera som gör det bra och spärrar i viktiga lägen, säger Tobias Asklöf.

En av dina bästa matcher på länge?

– Siffermässigt har jag 858 och det är väl där jag ska ligga, men de grisar ned profilen. På lättare underlag kanske jag hade gjort 1 000. 

Fakta

Poäng VBK: Tobias Asklöf 858, Robin Stefansson 752, Jonny Sandberg 744, Martin Aldebert 730, Albin Sandberg 718, Isac Wall 710, Peter Thorstensson 674, Morgan Holmström 511 (tre serier), Peter Bexenius 142 (en serie).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt