Annons:

Det är nu bekräftat att Vimmerbybowlaren Jesper Svenssons slagning från den första dagen i VM i går var världsrekord. Foto: Arkivbild

BEKRÄFTAT: VÄRLDSREKORD AV STJÄRNAN FRÅN VIMMERBY

Det är nu bekräftat från Internationella bowlingförbundet att Jesper Svenssons 1345 från i går kväll är tidernas högsta slagning på ett VM och inofficiellt världsrekord.
– Det är någonting speciellt att finnas med i historieböckerna, säger bowlingstjärnan från Vimmerby i ett pressmeddelande.

Annons:

26-årige Jesper Svensson från Vimmerby slog igår världsrekord över fem serier bowling när VM inleddes i Dubai med kval i singel-distansen. Jesper slog 269-259-279-279-259=1345, vilket gav ett snitt på 269 per serie. Det är den högsta slagningen någonsin över fem serier på VM och inofficiellt världsrekord. Det är nu bekräftat av det internationella förbundet.

– Det är klart att det är kul. Det är någonting speciellt att finnas med i historieböckerna, säger den nya världsrekordhållaren i ett pressmeddelande.

"Kanske till min fördel"

Jesper fick en kägla över i åtta av de 50 rutorna, och spärrade alla de gångerna. Resten av slagen var strike. Jesper Svensson kom till VM i bra form visste han inte att det var världsrekordform.

– På träningarna kändes det som jag strikeade inte mer än någon annan. Sen blir det alltid lite annorlunda när det väl är tävling och den här gången var det kanske till min fördel, säger han.

Den unge superstjärnan, med tio titlar från den amerikanska proffstouren, leder så klart kvalet på singeldistansen på VM som kommit halvvägs i Dubai.

"Ger fan i att fundera"

– När det blir så här pass högt beror det på många faktorer. Bra spel, bra hjälp bakom, det som kunde gå bra har gått bra. Det var ingenting som strulade. Det är bara fem serier, det är många serier kvar. Kul att få en bra start, säger han.

På frågan om hur man gör för att så slå här högt, svarar Jesper:

– Det undrar jag också. Jag tänker att jag ger fan i att fundera så mycket på det så kanske jag kan göra det igen, säger den nya världsrekordhållaren.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt