Annons:

Magisk upphämtning när VBK knep en poäng

Isaac Wall gjorde en stark avslutande serie när Vimmerby BK hämtade upp 5–10 till 10–10 hemma mot Jönköpings BS. Foto: Ossian Mathiasson

Magisk upphämtning när VBK knep en poäng

Uträknat och på väg mot en ny förlust. Då stod Vimmerby BK för en magisk upphämtning i fjärde och sista serien. VBK hämtade upp 5–10 till 10–10 mot nästjumbon Jönköpings BS.
– I dag har jag behövt tänka på riktigt, säger Frida Sethsson och pustar ut efter den gastkramande avslutningen. 

Annons:

Vimmerby BK fick en motig start på bottenmötet mot Jönköpings BS och förlorade första serien med 1–4. 

– Vi var 220 poäng sämre i första serien och det har vi inte råd med, säger Frida Sethsson. 

VBK studsade tillbaka och vann andra serien med 3–2 och var dessutom på väg att vinna tredje serien med 4–1. Det slutade med att gästerna avslutade starkt och vann med siffrorna som VBK hade i sina händer. 

– Vi ledde med 4–1 i serie tre i sju-åtta rutor och förlorade sedan med 1–4. Det är både dumt och tungt. Vi går bort oss i serie tre och det är inte bra när vi leder med så mycket. När de gör det så bra i ruta nio och tio kändes det så där inför serie fyra. De avslutade jättebra i tredje serien, säger Sethsson.

"Skönaste 10–10-matchen på många säsonger"

Vimmerby var i underläge med 5–10 inför avslutningsserien och var tvungna att vinna med 5–0 för att få med sig en poäng. Det gick vägen efter en magisk avslutning. VBK gjorde vad som krävdes, vann kägelpoängen med 1 732–1 487 och ordnade en poäng i bottenmötet. Det blev seger med endast två poäng på det fjärde banparet. 

– Det är den skönaste 10–10-matchen på många säsonger. Alla vet om läget, det är inte lönt att säga så mycket mer än att peppa och försöka få upp huvudet efter tredje serien. Man kan inte ändra det som har varit utan man kan bara ändra det som är framåt, säger hon och fortsätter:

– Vi var tidigt före på två banor och sedan var det jättejämnt på två banpar. ”Danne” (Stefansson) och ”Steffe” (Robin Stefansson) gör det jäkligt bra. ”Waxet” (Johan Waxegård) kommer in som reserv och gör det jättebra. Han och Isac vinner sitt bord med två poäng. 

Peter Svensson, Isac Wall och Jonathan Widström gjorde starka insatser i 10–10-matchen. 

– Vi slog 1 732 i sista serien och det är längesen vi gjorde en så hög siffra. Det är skönt att visa varandra och oss själva att vi kan. Det är ingen som faller ur ramen.

VBK är kvar på jumboplatsen i division 1 och har två poäng upp till säker mark. 

Fakta

Kägelpoäng, VBK: Peter Svensson 850, Isac Wall 843, Jonathan Widström 842, Hampus Weth Wolmeryd 817, Frida Sethsson 771, Robin Stefansson 770, Daniel Stefansson 580 (tre serier), Peter Thorstensson 484 (tre serier), Johan Waxegård 343 (två serier). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt